Забава и знание

Дрейк е изпълнителят с най-големи продажби за 2018 г. в света

Доминирането на Дрейк в класациите през 2018 г. му помогна да влезе в историята на звукозаписната индустрия като първия певец с най-големи продажби в света през няколко години, съобщи Уърлд ентъртейнмънт нюз нетуърк.
Канадският рапър оглави класациите с много успешния си албум „Scorpion“. Той беше най-стриймваният изпълнител за годината на платформи като Спотифай и Епъл мюзик. Сега представители на Международната федерация на фонографската индустрия, която представлява интересите на звукозаписната индустрия в цял свят, сертифицира постижението му.
„Дрейк имаше невероятна година с рекорди, година заслужаваща титлата „Записващ изпълнител на годината в света“ – каза пред „Билборд“ Франсес Мур, председател на Международната федерация на фонографската индустрия. – Това, че Дрейк спечели тази награда за втори път е свидетелство за продължаващия му успех в света и способността му да завладява феновете и да установява контакт с тях“.
Дрейк беше изпълнителят с най-големи продажби в света и през 2016 г. Ед Шийран получи титлата за 2017 г.
След Дрейк в класацията са суперзвездите са Кей-попа Би Ти Ес. Ед Шийран слезе на трето място пред Пост Малоун и Еминем, които са съответно четвърти и пети.
Следват „Куин“, „Имеджин дрегънс“, Ариана Гранде, Лейди Гага, Бруно Марс.
Класацията на Международната федерация на фонографската индустрия се изготвя по данни за стрийминг, сваляне от интернет и физически продажби на сингли и албуми.

ИЗТОЧНИК: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *