ПРОГНОЗА ЗА ВРЕМЕТО за периода 01 – 07 март 2019 г.

В петък преди обяд ще преобладава време с незначителна облачност до ясно. След обяд и вечерта ще има променлива до значителна облачност. Ще духа слаб до умерен вятър от запад. Минималните температури ще бъдат между 2° и 7°. Максималните температури ще бъдат между 13° и 16° .

ПРОГНОЗА ЗА ВРЕМЕТО НА 02.03.2019 г.

В събота ще преобладава време с променлива до значителна облачност. На места ще превали слаб дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър, преди обяд  от северозапад, след обяд – от североизток. Максималните температури ще бъдат  между 8° и 11°.  За В. Търново се очаква  максимална температура  около  11°.

Атмосферното налягане ще се повишава.

Над  западните и  централните части на Стара планина  ще има  значителна облачност, на места ще превали дъжд, над 1200 м – сняг. Ще духа   умерен до силен вятър от северозапад. Максималните температури на 1200 м. ще бъдат около 0°, през деня ще се понижават. На 2000 м. – максималните температури ще бъдат около  минус 6°.

 

На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 27.7° през 2002 г., а най-ниската измерена минимална температура е  минус 13.2° през 1981 г.

Слънцето ще изгрее в 06 часа и 53 минути и ще залезе в  18  часа и 06 минути.

Фаза на Луната:  четири  денонощия преди новолуние.

 

 

ПРОГНОЗА ЗА ВРЕМЕТО НА 03.03.2019 г.

В неделя ще преобладава време с  променлива до значителна облачност. На отделни места,сутринта, е възможно да  превали слаб  дъжд. Ще духа слаб вятър от източната четвърт. Минималните температури ще бъдат между минус 1° и  2°, за В. Търново – минус 1°. Максималните температури  ще бъдат  между 10° и 14°.  За В. Търново се очаква  максимална температура  около  11°.

Атмосферното налягане ще се задържи високо.

Над  западните и  централните части на Стара планина ще има променлива до значителна облачност и ще духа слаб до умерен вятър от западната четвърт. Максималните температури   на 1200 м.  ще бъдат около 1°. На 2000 м. – максималните температури ще бъдат около  минус 5°.

 

На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 25.4° през 2002 г., а най-ниската измерена минимална температура е  минус 12.4° през 1963 г.

Слънцето ще изгрее в 06 часа и 51 минути и ще залезе в  18  часа и 08 минути.

Фаза на Луната:  три  денонощия преди новолуние.

 

 

ПРОГНОЗА ЗА ВРЕМЕТО НА 04.03.2019 г.

В понеделник преди обяд облачността ще бъде незначителна, с временни увеличения в следобедните часове. Ще духа слаб вятър без определена посока, на моменти ще бъде тихо. Минималните температури ще бъдат между минус 1° и  2°. Максималните температури  ще бъдат  между  15° и 17°.За В. Търново се очаква  минимална – около  минус 1° и максимална температура  около 16°.

Атмосферното налягане ще се понижава.

Над  западните и  централните части на Стара планина ще има незначителна до променлива облачност. Ще духа  слаб до умерен вятър от запад-югозапад. Максималните температури   на 1200 м.  ще бъдат около 12°. На 2000 м. – максималните температури ще бъдат около  6°. На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 24.2° през 2001 г., а най-ниската измерена минимална температура е  минус 13.6° през 1987 г. Слънцето ще изгрее в 06 часа и 50 минути и ще залезе в  18  часа и 09 минути.

Фаза на Луната:  две  денонощия преди новолуние.

 

Във вторник преди обяд облачността ще се увеличи, след обяд ще бъде значителна. Вечерта и през нощта срещу сряда ще превали дъжд. През деня ще духа слаб вятър, предимно от запад. Вечерта вятърът от запад ще се усили. Максималните температури ще бъдат между 11° и 14° .

В сряда преди обяд ще преобладава време с променлива до значителна облачност и рано сутринта на места е възможно да превали слаб дъжд. След обяд облачността ще намалее. Ще духа слаб до умерен вятър от югозапад. Минималните температури ще бъдат между 2° и 5°. Максималните температури ще бъдат между 11° и 14°.

В четвъртък преди обяд ще има незначителна облачност. След обяд облачността ще се увеличи до значителна и през нощта срещу петък на места ще превали слаб дъжд. През деня ще духа слаб вятър от запад. Минималните температури ще бъдат между 2° и 5°. Максималните температури ще бъдат между 10° и 13°.

Над западните и централните части на Стара планина в петък преди обяд ще има незначителна облачност. След обяд ще преобладава време с променлива до значителна облачност. Ще духа силен вятър от северозапад. Максималните температури на 1200 м. ще бъдат около 4°.

В събота ще има значителна облачност, на места с превалявания от дъжд и сняг. Ще духа слаб до умерен вятър от северозапад. Максималните температури на 1200 м. ще бъдат около 1°, през деня ще се понижават.

В неделя ще има променлива до значителна облачност и ще духа слаб до умерен вятър от западната четвърт. Максималните температури на 1200 м. ще бъдат около 1°.

В понеделник ще има незначителна до променлива облачност. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-югозапад. Максималните температури на 1200 м. ще бъдат около 6°.

Във вторник преди обяд облачността ще се увеличи, след обяд ще бъде значителна. Вечерта и през нощта срещу сряда ще превали дъжд, над 1800 м – сняг. Ще духа умерен до силен вятър от запад-югозапад. Максималните температури на 1200 м. ще бъдат около 6°.

В сряда и четвъртък ще преобладава време с променлива до значителна облачност. На места е възможно да превали слаб дъжд, над 2000 м – сняг. Ще духа умерен до силен вятър от югозапад. Максималните температури на 1200 м. ще бъдат около 11°.

Максималните температури на 2000 м. през целия период ще бъдат по-ниски от температурите на 1200 м с около 4°- 6°.

Дежурен синоптик: Николай Ятански

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.