Възпитаниците от СУ „Иван Момчилов“ за втора поредна година се включват в инициативата „Не на тормоза, но не за ден!“

Всяка година, последната сряда на февруари, отбелязваме Международния ден за борба с училищния тормоз. Инициативата започва през 2007 година, когато две момчета в Канада застават зад гърба на свой приятел и съученик, който бил тормозен, защото дошъл на училище с розово поло. Д. Шепърд и Т. Прайз купуват розови тениски и на следващия ден раздават на всички в училище, които дръзват да се включат. Оказали се много.

Възпитаниците от СУ „Иван Николов Момчилов“ за втора поредна година се включват в инициативата. Ученици от УС, заедно с педагогическия съветник – Д. Цончева, посрещнаха съучениците си и своите учители на входа на училището, като ги закичиха с розови стикери във формата на фланелки с надпис „Не на тормоза, но не за ден!“. С помощта на Милчо Бонев бе направено тематично табло, което беше поставено на информационната дъска. С децата от трети клас и представители от УС пуснаха розови балони в знак на съпричастност.

Проблемът тормоз съществува във всяко училище – у нас и по света. Справянето с него зависи от споделянето, изслушването и усилената работа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *