Новини

Гимназията по туризъм влезе в международна инициатива за опазване на околната среда

ПРОФЕСИОНАЛНАТА ГИМНАЗИЯ ПО ТУРИЗЪМ „Д-Р ВАСИЛ БЕРОН“ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО ВЛЕЗЕ В МЕЖДУНАРОДНА ИНИЦИАТИВА ЗА ОПАЗВАНЕ НА ОКОЛНАТА СРЕДА. Търновските ученици участваха в програмата The Planet Invites Itself at School, разработена от Националната комисия на ЮНЕСКО в България. Поканата към българските ученици е дошла лично от канадския координатор Касандра Перюс. Кандидатите е трябвало да подготвят кратко видео и да заснемат практика в училищна среда, която да онагледява как учители и ученици допринасят за подобряването и опазването на околната среда.

Възпитаниците на гимназията по туризъм са се представили с видеото на eкоклуб „Силивряк“ и учебната компания Boyar dreams. В него учениците от IX „а“ клас, специалност „Организация на туризма и свободното време“, са разказали за инициативите си, посветени на опазването на околната среда. Клипът е заснет от Ивелин Иванов от IX „а“ клас.

Повече от 750 участници от над 125 организации и институции са се включили в инициативата. Четири български училища са участвали в международния форум.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *