Новини

Връчиха наградата „3 март“ на старшина Иван Пърчев

СТАРШИНА ИВАН ПЪРЧЕВ ПОЛУЧИ НАГРАДАТА „3 МАРТ“, КОЯТО ПО ТРАДИЦИЯ КМЕТЪТ НА ОБЩИНА ВЕЛИКО ТЪРНОВО ВРЪЧВА ПО ВРЕМЕ НА ТЪРЖЕСТВАТА, ПОСВЕТЕНИ НА НАЦИОНАЛНИЯ ПРАЗНИК НА БЪЛГАРИЯ. Отличието е в размер на 5000 евро и се дава вече за 12-а поредна година. Присъжда се на курсант или студент от Националния военен университет „Васил Левски”, който е последна година, редовна форма на обучение, има отличен успех от семестриалното следване, с различни изяви в областта на научната, спортна, културна и обществена дейност, без административни наказания.

Старшина Иван Пърчев завършва обучението си по военна специализация „Ядрена, химическа и биологична защита и екология” и гражданска специалност „Защита на населението при бедствия, аварии и катастрофи”. Средният успех от дипломата му е Отличен 5, 75, а успехът от държавните изпити по гражданската специалност – отличен 6,00.

Иван Пърчев е от Пловдив, петокурсник във факултет „Общовойскови” на Националния военен университет. Участва в представителния блок курсанти на военния университет. Бил е на обучение в Будапеща, Унгария по програма „Еразъм+”. Участва в отбора по футбол на малки врати и в отбора по военен трибой на НВУ „Васил Левски”, участник е и в научни конференции. Решил е да използва отличието, за да продължи обучението си във Военната академия.

Сн. Светослав СТЕФАНОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *