16-годишните баскетболисти на „Етър 49“ на крачка от финалите

Нови две победи записаха момчетата до 16 години на баскетболен клуб „Етър-49“ в обединеното първенство на региони Добруджа/Мизия. Великотърновци са в групата за разпределение на местата от първо до пето, където определено доминират. След като започнаха с успехи над „Дунав Русе 2016“ с 93:57 и над „Доростол“ (Силистра) с 54:51 в залата на спортен комплекс „Ивайло“, възпитаниците на Станислав Балъков развиха успеха в Търговище. В зала „Дечко Стефанов“ „виолетовите“ удариха „Спартак – Плевен“ с 65:53 и домакините от „Светкавица – Сдружение“ със 77:56.

Четирите победи осигуриха на етърци първото място в групата. Така великотърновските баскетболисти се приближиха плътно до участие на държавните финали. Последното препятствие е турнир в Търговище, където ще срещнат отново „Доростол“ и победителя от другата дивизия – БК „Несебър“. Първите два отбора се класират за директната битка за медалите.

Старшата възраст на великотърновския клуб също се поздрави с четири успеха в своята група на региони Добруджа/Мизия, в която се разпределят местата от шесто до десето. Те се наложиха над „Лудогорец“ с 84:43, над „Добрич 93“ със 100:26, над „Спортбаскет“ (Генерал Тошево) с 88:47 и над „Кария“ (Шабла) със 119:18. И двата турнира се изиграха в залата в Генерал Тошево. „Виолетовите“ са шести.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.