380 четения

„Имението“ на издателя Габеров обявено за публична продан

Близо 100 хотела в региона се предлагат на цени от 80 000 до 8 млн. лв.

ЕДИН ОТ НАЙ-КОКЕТНИТЕ ХОТЕЛСКИ КОМПЛЕКСИ В РЕГИОНА Е ПУСНАТ НА ПУБЛИЧНА ПРОДАН. Търсят нов собственик за „Имението“ във великотърновското село Емен, който е готов да плати поне 950 хил. лв. Процедурата се движи от частния съдебен изпълнител Виктор Георгиев. Тя е заради дългове към различни кредитни институции на бившия собственик. Комплексът е един от първите за селски туризъм в района и бе направен от издателя Иван Габеров. Преди години той изкупи множество къщи, за да оформи „Имението“ на площ от над 6 дка, в което има няколко къщи като „Вилата“ , „Хаджигиздовата“, „Лешниковата“ и други. Фитнес, винарна, спа център и градини допълват екстрите на комплекса.

БЛИЗО 100 ХОТЕЛА В ЦЕЛИЯ РЕГИОН СЕ ПРОДАВАТ В МОМЕНТА, ПОКАЗА НАША СПРАВКА НА ПАЗАРА НА ИМОТИ. ЦЕНИТЕ ВАРИРАТ ОТ 80 ХИЛ. ДО 8 МЛН. ЛВ. Една от най-мащабните сделки, която се пече в момента, е за „Рачев резидънс“ в Арбанаси, разбра „Борба“. Според запознати съсобствениците й вече са постигнали предварителна договорка с хора от варненската групировка ТИМ, но сделката все още не е финализирана. Резиденцията на Найден Рачев е с площ от над 5 хил. кв. метра и има всички екстри, включително спа центрове и винарна. Предприемачът вече продаде градския си хотел „Болярски“ на компанията „Меридиан турс“.

ЕДНА ОТ ПРИМАМЛИВИТЕ ОФЕРТИ Е ЗА БИВШАТА ПОЧИВНА БАЗА НА „УНИПАК“ КРАЙ ЯЗ. „АЛ. СТАМБОЛИЙСКИ“. За хотела с площ от над 1400 кв. метра, който е строен през 1980 г., се искат 95 хил. евро. Нови собственици се търсят и за странноприемницата до кулата в с. Леденик. Имотът е притежание на бизнесмена Огнян Костадинов и съпругата му Марияна, която бе и народен представител от НДСВ. Офертата за него е 390 хил. евро. За 290 хил. евро се продава и недовършеният хотел в началото на Малки чифлик, който бе планиран и като дом за възрастни хора. На тезгяха са и две големи къщи за гости във великотърновското село Емен. Нови собственици се търсят и за къщи за гости, правени по първата вълна европроекти в целия район на Еленско. Актуални са и оферти между 50 и 60 хил. евро за малки хотелчета и къщи за гости в Полски Сеновец, Горна Студена и др. За 75 хил. евро се търси нов собственики за двуетажно незавършено общежитие на „Захарни заводи“. Вече е актуализирана и цената за бившия хотел „Корона” в Дебелец, който е в продажба от няколко години, но вече струва само… 400 хил. евро. Бившият зам.-кмет на Велико Търново Стефка Танева също е обявила за продан хотела си до Килифаревския манастир. За бившия мотел с басейн и ресторант тя иска 500 хил. евро. Любопитен момент е, че за разлика от минали години, почти няма предлагане за баровското село Арбанаси, където имотният пазар е в застой.

С. МАРИНОВ

Един коментар за “„Имението“ на издателя Габеров обявено за публична продан

  • 07.03.2019 в 14:20
    Permalink

    Този текст съм го чел преди доста време на друго място и се оказа грешен. Не знам какви проучвания сте правили, но ги проверете пак.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *