Мерки за сигурност за мача „Етър ВТ“ – ЦСКА – София, затварят улиците около стадион „Ивайло“ в събота

Преотстъпените от „червените“ Никола Колев, Пламен Гълъбов и Александър Георгиев нямат право да играят срещу тях

Предстоящата в събота от 17:30 часа футболна среща между отборите на „Етър ВТ“ и ЦСКА – София, налага въвеждане на временна организация на движение на моторно-превозни средства в района на СК „Ивайло“ и в централната част на В. Търново, съобщиха от общината.

На 9 март за времето от 8,00 до приключване на мача се затварят за движение ул. „Тодор Балина“от кръстовището с ул. „Славянска“ до кръстовището с ул. „Любен Каравелов“; ул. „Славянска“ в участъка от кръстовището с ул. „Никола Габровски“ до кръстовището с ул. „Тодор Балина“; ул. „Филип Тотю“ от кръстовището с ул. „Славянска“ до кръстовището с ул. „Бойчо войвода“ и паркингът пред северния вход на стадион „Ивайло“.

От 8,00 до приключване на срещата временно се възстановява двупосочното движение по ул. „Йоновка”.

За провеждане на шествие от привърженици на ЦСКА –София, след 15,00 ч. поетапно се затварят за движение на МПС маршрутът от паметник „Майка България“ до стадион „Ивайло“.

„Съвместно с органите на МВР ще бъде осигурен общественият ред. Сериозно охранявано ще бъде и шествието на феновете на ЦСКА през центъра. В деня на мача ще има пропускателен режим към стадиона и всички прилежащи улици. Нека гражданите да преместят автомобилите си, защото ще има голям приток на коли. Районът на ледената пързалка откъм ул. „Йоновка“ ще бъде паркинг за гостуващата публика. Със заповед е наложена забрана за продажба на алкохол в близките до стадиона заведения“, коментира председателят на Управителният съвет на клуба и заместник-кмет на В. Търново проф. Георги Камарашев.

Междувременно от „Етър ВТ“ заявиха, че отборът ще излезе напълно мобилизиран и ще гони първа победа над ЦСКА в официален мач от доста време насам. Преди месец „виолетовите“ биха „червените“ с 1:0 в столицата в последната контрола от подготовката, като ги надиграха тотално.

„Ние нямаме какво да губим в този мач и се надявам да се представим по най-добрия начин.

Всички футболисти са подготвени физически и тактически на ниво, показват го и резултатите. Теоретични шансове за шестицата имаме, но след всеки кръг те ту се увеличават, ту намаляват.

Срещу ЦСКА нашият отбор ще излезе мотивиран на сто процента да покаже пред многобройните зрители, че може да играе равностойно срещу лидерите в първенството“, коментира спортно-техническият директор Стефан Атанасов.

Контузията на Артьом Артюнин отшумява и има уверения от лекарския щаб, че ще бъде на линия в събота. Клубът ще спази договорката да не пуска в игра преотстъпените от ЦСКА Н. Колев, Гълъбов и Георгиев, но от щаба заявиха, че има достатъчно равностойни играчи.

Билетите на цена 8 лв. за всички се продават още от вторник и от клуба призоваха зрителите да не чакат минутите преди мача, защото интересът е огромен и опашките са неизбежни.

Децата до 7 години продължават да влизат безплатно, уточниха от клуба.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.