Децата на Лясковец твориха картички за Деня на мама

Лясковското читалище „Напредък-1870” за първа година инициира конкурс за най-оригинална картичка по повод 8 март – Международния ден на жената, който целеше да провокира интереса и творческите заложби на децата. Празникът на мама вдъхнови малчугани и по-големи лясковски деца да развихрят въображението си и да сътворят уникални картички. Своите произведения те направиха от хартия, плат, мъниста, филц, сухи и изкуствени цветя, конци и още много разнообразни материали, използвайки различни техники.

В творческата надпревара се включиха 60 деца от училищата, детските градини и детската ясла в града. Участниците, сред които и три двойки близнаци, изработиха общо 63 картички. Тричленно жури оцени и класира младите таланти, разделени в две възрастови групи – от 2 до 9-годишни и от 10 до 16-годишни. Призьори в първа възрастова група са Рени Узунова от ДГ „Пчелица”, която заслужи първо място, а нейни подгласници станаха Цветелина Кьорхалилова от ДГ „Радост” и Ивайло Дюлгяров от ДГ „Пчелица”. Специалната награда за оригиналност в малката група журито присъди на Теодора Събева от ДГ „Радост”.

Във втора възрастова група бяха отличени Виктория Андреева от VІІІ „б” клас с първо място, Афизе Ибрямова от VІ „а” клас се нареди втора, а съученичката й Александра Чавдарова също от VІ „а” клас заслужи третото място. Специалната награда за оригиналност в тази възрастова група отиде при Мария Калчева от ІІІ „а” клас. Всички те са ученици от СУ „Максим Райкович”. Ръчно изработените картички, които бяха изложени в конферентната зала на Музея на гурбетчийското градинарство, ще зарадват дамите от Клуба на хората с увреждания, потребителите на обществената трапезария и абонатите на Домашния социален патронаж.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *