Ефикасни съвети за намаляване на двойната брадичка

С течение на времето ние се променяме. Това може да засегне и лицето ни, което може леко да промени формата си, особено ако напълнеем и мазнини се натрупат в брадичката ни. Това се отразява на външния вид и често притеснява най-вече жените.

По тази причина ви предлагаме да се запознаете с 5-те най-добри упражнения и домашни средства за намаляване на двойната брадичка.

Ако следвате тези препоръки редовно, то скоро ще забележите положителни промени, а шията ви ще стане по-фина и опъната.

Появата на двойна брадичка – проблемът е доста често срещан. Той се свързва не само с наднорменото тегло, но и с генетичните особености, възрастта и някои заболявания.

Упражнения и естествени средства за намаляване на двойната брадичка

1. Гимнастика за челюстта

В някои случаи (не е свързано с наднормено тегло) двойната брадичка се появява поради напрежение в областта на челюстта. Постоянното стискане може да повлияе на гъвкавостта и еластичността на долната част на лицето. Така че, за да намалите двойната брадичка, трябва да изпълнявате определени упражнения дневно. Освен това подобна гимнастика ефективно помага за борбата с бруксизма. Ето основните упражнения:

Oтворете и затворете устата си

Преместете челюстта от едната към другата страна

Поставете долната челюст напред и я върнете в нормалното ѝ положение

Направете кръгови движения на челюстта в двете посоки, първо в една, а след това в другата

Направете различни гримаси

Гимнастика за шията

Шията издава нашата възраст, това е факт. Ако не ѝ обърнем необходимото внимание, тогава двойната брадичка може да се появи преждевременно. Ето защо е толкова важно постоянно да се хидратира шията и ежедневно да се изпълняват няколко прости упражнения, за да се поддържат мускулите в добра форма.

Можете да ги направите като лежите, седите или стоите. Основното нещо е, че шията може да се движи в различни посоки. Въпреки това, не накланяйте главата си твърде много назад.

Ако лежите, такъв проблем няма да възникне. Необходимо е всички движения да се извършват внимателно, за да се отпуснат мускулите.

Пилинг и почистване

Грижата за кожата ще помогне за борба с признаците на стареене на шията и ще намали двойната брадичка. Необходимо е да свикнете с процедури за ексфолиране поне веднъж седмично.

За да направите това, можете да използвате готов козметичен продукт или самостоятелно да приготвите домашен естествен пилинг.

Ето продуктите, които перфектно ексфолират кожата:

смляно кафе

сол

захар

сода за хляб

Освен това използвайте четка с естествен косъм. Масажирайте нагоре и надолу за максимум 1 минута. По-добре е да правите процедурата преди лягане, защото кожата след нея става червена.

Овлажняване с натурални масла

След пилинг на кожата е важно тя да се овлажнява добре. Много хора се грижат за лицето си ежедневно, използвайки овлажнители, но напълно забравят за областта на шията.

Като включите и това в ежедневния си ритуал, ще осигурите на кожата в областта на брадичката полезни хранителни вещества. Така нейната еластичност ще се подобри.

В допълнение, можете да направите домашно приготвен лосион за намаляване на двойната брадичка.

Ето и рецептата!

Съставки

1/2 чаша бадемово или кокосово масло (100 г)

15 капки етерично масло от грейпфрут

5 капки етерично масло от лавандула

10 капки етерично масло от роза

Естествените етерични масла са много ефективни в борбата с двойната брадичка. Така маслото от грейпфрут помага за отстраняване на излишната течност и изгаряне на мазнини. Маслото от лавандула отпуска и облекчава. Розовото масло подобрява еластичността на кожата.

Подготовка и приложение

Смесете всички масла и съхранявайте сместа в херметически затворен съд.

Използвайте два пъти дневно, сутрин и преди лягане.

Глинени маски

За да се улесни процесът на премахване на токсините и излишната течност, която се натрупва в областта на брадичката, можете да направите маски от глина.

Обикновено нанасяме тези маски върху лицето, за да го почистим и подхраним с витамини. Но за шията глината може да бъде много полезна. Тя съдържа много минерали, необходими за нашата кожа.

Не забравяйте едно важно правило: за приготвянето на маски не може да се използват съдове, изработени от пластмаса или метал. По-добре е да вземете стъклен или керамичен съд, пише zdrave.to. В допълнение, не забравяйте, че ако имате много суха кожа, тогава трябва да се смеси глината с кисело мляко, а не с вода.

За да се намали двойната брадичка или да се предотврати появата ѝ, е необходимо да се комбинират тонизиращи упражнения с използването на масла и други естествени средства. Така кожата в тази област ще стане по-тонизирана и еластична.

Източник: marica.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.