ОУ“Св. Климент Охридски“ гр. Павликени участва в състезанието Spelling Bee 2019

ОУ“Св. Климент Охридски“  вече има двама претенденти за участие в регионалния кръг на  осмото национално състезание по правопис на английски език Spelling Bee.

Тихомир Христов Узунов се класира на първо място в училищния кръг, който се проведе на 1 март 2019 вОУ“Св. Климент Охридски“ гр. Павликени,обл. Велико Търново. Тихомир  Узунов спелува правилно думата beehive и победи Антон Пламенов Петровкойто остана втори. И двамата ученици имат право да участват на  регионалното състезание, което ще се проведе на  24  март 2019 г. във Велико ТърновоНационалният кръг на състезанието ще се проведе на 21 април 2019 в София.

 

Spelling Bee е традиционно американско състезание, в което състезателите спелуват (от англ. spelling), т.е. произнасят буква по буква различни думи на английски език.  Целта на състезанието е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни дейности. Победител в миналогодишното състезание е Бианка Месова от СУРИЧЕ „Д-р Петър Берон“, гр. Перник.

 

Тази година състезанията се провеждат под наслов “BEE Better Together”. Ние вярваме, че изграждането на умения и навици за работа в екип и взаимопомощ са изключително важни за личностното развитие на младите хора и тяхната успешна реализация в обществото. Всички училища-участници могат да се включат в конкурсa, като споделят как подготовката и участието в състезанието стимулират екипната работа и създават отношения на разбирателство, приятелство и взаимопомощ.

 

Състезанието се организира от Фондация “Корпус за образование и развитие – КОРПлюС”. То се осъществява в партньорство с Фондация „Америка за България”,  Посолството на САЩ и Министерството на образованието и науката.

 

Развитието на състезанието може да следите на www.spellingbee.bg  и на страницата във Facebook https://www.facebook.com/pages/Bulgarian-National-English-Spelling-Bee/130534310346449?ref=hl.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *