Цветя за жените от Пчелище за празника 8 март

Много е радостно, когато видиш в едно читалище да има богат културен живот. Това са места, които съхраняват нашата духовност, където хората се събират да празнуват и да се заредят с положителни емоции. Това каза Цветан Цветанов пред близо 250 души по време на тържество по повод 8 март във великотърновското село Пчелище. Той поздрави дамите по случай техния празник и отбеляза, че жените заслужават да получават любов и внимание ежедневно. Заедно със зам.-председателя на ГЕРБ в селото бяха кметът на Велико Търново Даниел Панов, народният представител Станислава Стоянова и домакинът – кметът на населеното място Гица Лазарова.

Тържеството се проведе в местното читалище „Просвета – 1904”, което бе основно ремонтирано през 2012 година. Сградата, която беше пред рухване, бе спасена с 383 000 лв., отпуснати през 2011 година от държавния бюджет след решение на Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет, чийто председател тогава беше Цветан Цветанов. Година по-късно при откриването на ремонтираната сграда Цветанов пое ангажимент да осигури климатици за помещението, които и до ден днешен работят.

Поздрав към дамите отправи и великотърновският кмет Даниел Панов, който изрази радостта си от факта, че читалищата в общината са действащи и са място, което събира много хора за всякакви празници. По-късно Цветанов и Панов подариха цветя на всички присъстващи дами.

Кметът на селото Гица Лазарова се похвали, че населеното място, което до 2012 година е нямало читалище, днес има четири самодейни фолклорни състава.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *