Зам.-министърът на образованието и науката се срещна с търновски ученици | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

Зам.-министърът на образованието и науката се срещна с търновски ученици

Публикувана на: 11.03.2019г. 693 прегледа

„ИЗУЧАВАНЕТО НА ОБЩЕСТВЕНИ НАУКИ ЩЕ ВИ НАПРАВИ ЩАСТЛИВИ!“, ТОВА СПОДЕЛИ ПРЕД СЕДМОКЛАСНИЦИТЕ НА СУ „ВЕЛА БЛАГОЕВА“ ЗАМЕСТНИК-МИНИСТЪРЪТ НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА ДОЦЕНТ ПЕТЪР НИКОЛОВ. Той бе на посещение в местното училище, за да дискутира с учениците новия училищен профил „Обществени науки“. СУ „Вела Благоева“ единствено в областта предлага засилено обучение по история и цивилизация и философия на бъдещите осмокласници.

„В следващите 20 – 30 години развитието на технологиите ще направи излишни десетки професии. Тогава вие ще бъдете на 33. Управлението на човешките отношения ще се превърне в много търсено умение във все по-свързаното ни чрез технологични мрежи общество. Ако сте IT специалисти, ще си намерите бързо работа, но щастливи ще ви направят познанията в обществените и социалните науки“, заяви доцент Николов.

В края на срещата заместник-министърът на образованието подари на училището последната си книга „Българската монархия“.

Доктор Петър Николов е завършил Националната гимназия за древни езици и култура „Св. Константин Кирил Философ“. Бакалавър е по политология и магистър по политически мениджмънт на Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Доктор по история на Нов български университет.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!