Започна ремонт на пътя между 5 села и областния град

Със средства от Агенция „Пътна инфраструктура“ започна основен ремонт на 18-километровото третокласно шосе между селата Присово, Пчелище, Церова кория, Къпиново и Миндя. Отсечката е много натоварена и свързва петте населени места с Велико Търново. Състоянието на трасето бе обект на редица сигнали и жалби до институциите. Тази годината предстои преасфалтиране и на 22-километровата отсечка Стамболово – Русаля – Хотница – Самоводене, която също е част от републиканската пътна мрежа и свързва две общини – Велико Търново и Полски Тръмбеш. За ремонта на четвъртокласния път между селата Ресен, Водолей и Дичин Община Велико Търново е поискала финансиране от комисията за бедствия и аварии. Основно ремонтиран през годината ще бъде и важен път в рамките на община Свищов, който свързва крайдунавския град със село Вардим. Отсечката е с дължина осем километра. Регионалното министерство ще направи всичко възможно да намери финансиране и за шест-километровото шосе между Горна Оряховица и селата Първомайци и Поликраище, което е основна връзка между индустриалната зона на града и главния път Русе – Велико Търново.

3 thoughts on “Започна ремонт на пътя между 5 села и областния град

 • 11.03.2019 в 16:39
  Permalink

  А кратерите по няколкото километра между Ресен и Паскалевец #КОГА, Панов????

  Отговор
 • 12.03.2019 в 12:15
  Permalink

  г-н Панов защо не поискате финансиране от Комисията за бедствия и аварии и за четвъртокласния път /една отсечка от 3 км./от с. Ресен до с.Пскалевец- по точно до границата с община Павликени/ ? Не Ви ли е неудобно – непрекъснато пишем и се оплакваме – пътя е в ужасно състояние, подобно на пътя Ресен – Водолей -Дичин? Плащаме данъци, плащаме винетки и си потрошихме колите по дупките.
  Сигурно ако Ви се налагаше да пътувате по този път до сега щяхте да намерите финансиране …
  Начетохме се на празните обещания за тази прословута отсечка, то не бе тол система и тампониране; решения на кметове на двете общини….все едно искаме магистрала да ни правите!

  Отговор
 • 12.03.2019 в 20:10
  Permalink

  Аз питам за община Златарица!!! а Вие ми отговаряте за район В. Търново.Стига вече ,там където живеят Българи е България и Вие уважаеми господа да се съобразявате с това.В противен случай ще си получете заслуженото неуважение и презрение.

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *