20 хил. кв. м нови комплекси вдигат в началото на кв. "Зона В" | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

20 хил. кв. м нови комплекси вдигат в началото на кв. „Зона В“

Публикувана на: 12.03.2019г. 519 прегледа

Довършват и изоставените строежи на бившия кмет на Велико Търново Крумов

ДОСКОРО НЕПРИВЛЕКАТЕЛНИЯТ ЗА ИНВЕСТИТОРИ ВЕЛИКОТЪРНОВСКИ КВАРТАЛ „ЗОНА В“ ВЕЧЕ Е МАГНИТ ЗА ПРЕДПРИЕМАЧИ, ТЪЙ КАТО СЕ ОЧЕРТАВА КАТО ЕДНО ОТ МАЛКОТО НЕДОКОСНАТИ ОТ БЕТОН МЕСТА, КОИТО ПРЕДЛАГАТ И ЧУДЕСНА ПАНОРАМА. Няколко големи комплекса започват да се строят в района по протежението на панорамната улица „Стоян Коледаров“. Именно тя е връзката и с новия пряк път, който в момента „Пътни строежи ВТ“ правят от централната част към двата съседни района – „Бузлуджа“ и „Зона В“. Добрите комуникации също са допринесли за интереса на предприемачите.

Двата най-значими проекта предвиждат комплекси с близо 20 хил. кв. метра разгъната застроена площ, разбра „Борба“. Изпълнява ги предприемачът Ганчо Ханджиев. В района практически ще се прави малък квартал, в който ще живеят близо 600 – 700 души. Той вече е изкупил руините на недовършените строежи на бившия кмет на Велико Търново и впоследствие строителен предприемач – Борис Крумов, за да ги довърши. Те са разположени по протежението на улица „Стоян Коледаров“, в района, популярен и като „Стената“. 7-те недовършени секции са с разгъната площ от почти 5 хил. кв. метра и стояха само на основи от поне десетина години без изгледи да бъдат направени от бившия инвеститор.

Ханджиев ще изпълнява и друг комплекс на същата улица на мястото на терените на „Куцаров спорт“. „Борба“ неотдавна съобщи, че се готви застрояването им, но вече са ясни и параметрите на новите сгради и са направени договорки между собствениците и строителя.

Жилищният район ще е с над 11 хил. квадратни метра застроена площ и в него ще има повече от 130 апартамента, общественообслужващи сгради, ателиета, магазини и офиси. Целият жилищен район ще има и няколко нива подземен паркинг с надземна част с площ от над 2200 квадратни метра.

КОМПЛЕКСЪТ ЩЕ ВКЛЮЧВА 5 СЕКЦИИ НА ПО 6 ЕТАЖА С ПО 5 ВХОДА ВСЯКА. Те са оформени с огромен вътрешен двор и близо половин декар парк с детска площадка, които са повдигнати, за да бъде напълно безопасно за всички обитатели и да няма практически досег с автомобилите, разбра „Борба“. Плановете са тук да живеят над 500 души. Преди десетина години бизнес фамилията Куцарови – в разгара на миналия строителен бум, придоби панорамните терени над Търговския парк и „Практикер“. Впоследствие обаче строителството секна, заради кризата и собствениците решиха да направят терени за футбол и тенис на открито, като по този начин изградиха първия голям крайградски спортен център. С повторния строителен бум обаче теренът се оказва изключително ценен и вече спокойно може да се реализира предназначението му. Според запознати близо година водещи предприемачи от страната и чужбина са водили усилени преговори за застрояването му, но в крайна сметка е била избрана офертата за изпълнение на Ганчо Ханджиев.

ИНВЕСТИЦИИТЕ В РАЙОНА СЕ ДОПЪЛВАТ И ОТ САМАТА ОБЩИНА, която планира изграждането на детска градина в „Зона В“. Вече са минали и всички отчуждителни процеси за терените, на които ще се разположи, а бъдещите обитатели на новите комплекси ще могат да я използват, след като се нанесат.

Стилян НАЙДЕНОВ

loading...

Коментари за "20 хил. кв. м нови комплекси вдигат в началото на кв. „Зона В“"

 • 12.03.2019 в 12:41

  Въпросът е откъде ще дойдат хората, които ще живеят там. Ето до ЛИДЛ има огромен блок който е празен. Вероятно се разчита на гастарбайтер които искат да си запазят парите си. При този никакъв скъп транспорт /два автобуса на час/ сигурно ще разчитат на лични коли

  Отговор
  • 13.03.2019 в 22:20

   700 човека=233 автомобила(средно семейство от 3-ма),1/3 с втори или служебен автомобил-77 автомобила-общо 311 автомобила ,средно за Шкода фабия 7 кв.м. и още толкова за отстояние-14 кв м на автомобил.311 автомобила по 14 кв .м.=4,4 дка от 22,да бе да……………………….няма да отида на гости с кола на тези 🙂

   Отговор
 • 12.03.2019 в 13:33

  айде че вече няма къде да се живее в този град 🙂

  Отговор
 • 12.03.2019 в 14:46

  Това е един голям балон. Никакви хора няма да дойдат от никъде, освен последните нещастници от съседните малки градчета, дошли да работят в Търново за 600-700лв. заплата, но и те намаляват.
  Всичко се купува от глуповати гастарбайтери, които смятат апартамент в блок за инвестиция и вярват, че ВТУ ще го има и след 5 години и ще си избият апартамента от наеми :)))))) Голям смях.
  Тези квартали са утрешни гета и балонът съвсем скоро ще започне да изпуска.

  Отговор
  • 12.03.2019 в 15:27

   Радвай се на панелката си и си мисли колко много си „успял“

   Отговор
  • 12.03.2019 в 17:18

   Не бери грижа за другите!
   Хората са достатъчно грамотни, за да си влагат парите в недвижим имот.
   Щом има търсене, ще има и предлагане.

   Отговор
 • 12.03.2019 в 15:49

  Имам чувството ,че все едни и същи критикари пишат коментарии,в чисто негативен план.Как няма нито един да вижда хубавото,а само лоши неща виждате.Само злоба и ненавист,до никъде няма да стигнем.

  Отговор
 • 12.03.2019 в 15:59

  Това вече е безумие! Колко финансови и имотни кризи трябва да преживеем, че на хората да им се налее сиво вещество в празните глави!!!!!

  Отговор
  • 12.03.2019 в 17:20

   За тебе може да е безумие, но за тези, които купуват, е инвестиция.

   Отговор
 • 12.03.2019 в 16:44

  Абе тва Търново трябваше поне 150 000 жители да има вече, ако се съди по темповете на застрояване, обаче гледам едвам 70 000 си седи от сума ти години вече … Ами направете нещо, привлечете го тоя народ да дойде да живее тук, ама с тия смешни заплати няма как да стяне господа ….

  Отговор
  • 12.03.2019 в 17:05

   Не бе, просто хората не живеят при майките си като теб!

   Отговор
   • 12.03.2019 в 17:38

    Хахахахааа Иванушкеее, не ме мисли ти менее, аз съм от 15 години на мноого по-добро откъм живот място имам си и къща и всичко, само незнам защо още си държа и в Търново къщата, все едно ще се върна някога . А ти си инвестирай в новите жилища, ама ходи вечер им светвай лампите поне, че е грозно по няколко прозорчета в един блок да светят вечер !

 • 12.03.2019 в 20:16

  Който и блок да погледнеш вечер в тоя град,тъмните прозорци са много повече от светлите.Жалка работа.

  Отговор
  • 13.03.2019 в 11:21

   Тока скъп бате, заплатите малки … хората седят на тъмно, пестят някак си . Хубаво поне деца да правеха в тъмницата, че оредяхме много, застарява населението, ама то пак до парите опираме в крайна сметка …

   Отговор
 • 13.03.2019 в 8:29

  На всички е ясно че този град се управлява от багеристи трактористи ,шофьори на бетановози и за цвят един задочник от ВНВУ

  Отговор
 • 13.03.2019 в 11:56

  Поради близкото време на соц-а много хора още живеят с разбирането, че покупката на апартамент е най- добрата инвестиция! По тази причина града се напълни с купени и заключени празни апартаменти, които незнайно на кого и кога ще се препродават на завишени цени и/ или ще се дават под наем незнайно на кого?! По тази причина имотния балон пак започна да се надува, пак се появиха пишман- строители, а и лихвите по кредитите са на исторически май- ниското си ниво. За съжаление, много бързо се забравя преди 10-12 години какво стана на имотния и финансовия пазар….

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!