20 хил. кв. м нови комплекси вдигат в началото на кв. „Зона В“

Довършват и изоставените строежи на бившия кмет на Велико Търново Крумов

ДОСКОРО НЕПРИВЛЕКАТЕЛНИЯТ ЗА ИНВЕСТИТОРИ ВЕЛИКОТЪРНОВСКИ КВАРТАЛ „ЗОНА В“ ВЕЧЕ Е МАГНИТ ЗА ПРЕДПРИЕМАЧИ, ТЪЙ КАТО СЕ ОЧЕРТАВА КАТО ЕДНО ОТ МАЛКОТО НЕДОКОСНАТИ ОТ БЕТОН МЕСТА, КОИТО ПРЕДЛАГАТ И ЧУДЕСНА ПАНОРАМА. Няколко големи комплекса започват да се строят в района по протежението на панорамната улица „Стоян Коледаров“. Именно тя е връзката и с новия пряк път, който в момента „Пътни строежи ВТ“ правят от централната част към двата съседни района – „Бузлуджа“ и „Зона В“. Добрите комуникации също са допринесли за интереса на предприемачите.

Двата най-значими проекта предвиждат комплекси с близо 20 хил. кв. метра разгъната застроена площ, разбра „Борба“. Изпълнява ги предприемачът Ганчо Ханджиев. В района практически ще се прави малък квартал, в който ще живеят близо 600 – 700 души. Той вече е изкупил руините на недовършените строежи на бившия кмет на Велико Търново и впоследствие строителен предприемач – Борис Крумов, за да ги довърши. Те са разположени по протежението на улица „Стоян Коледаров“, в района, популярен и като „Стената“. 7-те недовършени секции са с разгъната площ от почти 5 хил. кв. метра и стояха само на основи от поне десетина години без изгледи да бъдат направени от бившия инвеститор.

Ханджиев ще изпълнява и друг комплекс на същата улица на мястото на терените на „Куцаров спорт“. „Борба“ неотдавна съобщи, че се готви застрояването им, но вече са ясни и параметрите на новите сгради и са направени договорки между собствениците и строителя.

Жилищният район ще е с над 11 хил. квадратни метра застроена площ и в него ще има повече от 130 апартамента, общественообслужващи сгради, ателиета, магазини и офиси. Целият жилищен район ще има и няколко нива подземен паркинг с надземна част с площ от над 2200 квадратни метра.

КОМПЛЕКСЪТ ЩЕ ВКЛЮЧВА 5 СЕКЦИИ НА ПО 6 ЕТАЖА С ПО 5 ВХОДА ВСЯКА. Те са оформени с огромен вътрешен двор и близо половин декар парк с детска площадка, които са повдигнати, за да бъде напълно безопасно за всички обитатели и да няма практически досег с автомобилите, разбра „Борба“. Плановете са тук да живеят над 500 души. Преди десетина години бизнес фамилията Куцарови – в разгара на миналия строителен бум, придоби панорамните терени над Търговския парк и „Практикер“. Впоследствие обаче строителството секна, заради кризата и собствениците решиха да направят терени за футбол и тенис на открито, като по този начин изградиха първия голям крайградски спортен център. С повторния строителен бум обаче теренът се оказва изключително ценен и вече спокойно може да се реализира предназначението му. Според запознати близо година водещи предприемачи от страната и чужбина са водили усилени преговори за застрояването му, но в крайна сметка е била избрана офертата за изпълнение на Ганчо Ханджиев.

ИНВЕСТИЦИИТЕ В РАЙОНА СЕ ДОПЪЛВАТ И ОТ САМАТА ОБЩИНА, която планира изграждането на детска градина в „Зона В“. Вече са минали и всички отчуждителни процеси за терените, на които ще се разположи, а бъдещите обитатели на новите комплекси ще могат да я използват, след като се нанесат.

Стилян НАЙДЕНОВ

16 thoughts on “20 хил. кв. м нови комплекси вдигат в началото на кв. „Зона В“

 • 12.03.2019 в 12:41
  Permalink

  Въпросът е откъде ще дойдат хората, които ще живеят там. Ето до ЛИДЛ има огромен блок който е празен. Вероятно се разчита на гастарбайтер които искат да си запазят парите си. При този никакъв скъп транспорт /два автобуса на час/ сигурно ще разчитат на лични коли

  Отговор
  • 13.03.2019 в 22:20
   Permalink

   700 човека=233 автомобила(средно семейство от 3-ма),1/3 с втори или служебен автомобил-77 автомобила-общо 311 автомобила ,средно за Шкода фабия 7 кв.м. и още толкова за отстояние-14 кв м на автомобил.311 автомобила по 14 кв .м.=4,4 дка от 22,да бе да……………………….няма да отида на гости с кола на тези 🙂

   Отговор
 • 12.03.2019 в 13:33
  Permalink

  айде че вече няма къде да се живее в този град 🙂

  Отговор
 • 12.03.2019 в 14:46
  Permalink

  Това е един голям балон. Никакви хора няма да дойдат от никъде, освен последните нещастници от съседните малки градчета, дошли да работят в Търново за 600-700лв. заплата, но и те намаляват.
  Всичко се купува от глуповати гастарбайтери, които смятат апартамент в блок за инвестиция и вярват, че ВТУ ще го има и след 5 години и ще си избият апартамента от наеми :)))))) Голям смях.
  Тези квартали са утрешни гета и балонът съвсем скоро ще започне да изпуска.

  Отговор
  • 12.03.2019 в 15:27
   Permalink

   Радвай се на панелката си и си мисли колко много си „успял“

   Отговор
  • 12.03.2019 в 17:18
   Permalink

   Не бери грижа за другите!
   Хората са достатъчно грамотни, за да си влагат парите в недвижим имот.
   Щом има търсене, ще има и предлагане.

   Отговор
 • 12.03.2019 в 15:49
  Permalink

  Имам чувството ,че все едни и същи критикари пишат коментарии,в чисто негативен план.Как няма нито един да вижда хубавото,а само лоши неща виждате.Само злоба и ненавист,до никъде няма да стигнем.

  Отговор
 • 12.03.2019 в 15:59
  Permalink

  Това вече е безумие! Колко финансови и имотни кризи трябва да преживеем, че на хората да им се налее сиво вещество в празните глави!!!!!

  Отговор
  • 12.03.2019 в 17:20
   Permalink

   За тебе може да е безумие, но за тези, които купуват, е инвестиция.

   Отговор
 • 12.03.2019 в 16:44
  Permalink

  Абе тва Търново трябваше поне 150 000 жители да има вече, ако се съди по темповете на застрояване, обаче гледам едвам 70 000 си седи от сума ти години вече … Ами направете нещо, привлечете го тоя народ да дойде да живее тук, ама с тия смешни заплати няма как да стяне господа ….

  Отговор
  • 12.03.2019 в 17:05
   Permalink

   Не бе, просто хората не живеят при майките си като теб!

   Отговор
   • 12.03.2019 в 17:38
    Permalink

    Хахахахааа Иванушкеее, не ме мисли ти менее, аз съм от 15 години на мноого по-добро откъм живот място имам си и къща и всичко, само незнам защо още си държа и в Търново къщата, все едно ще се върна някога . А ти си инвестирай в новите жилища, ама ходи вечер им светвай лампите поне, че е грозно по няколко прозорчета в един блок да светят вечер !

 • 12.03.2019 в 20:16
  Permalink

  Който и блок да погледнеш вечер в тоя град,тъмните прозорци са много повече от светлите.Жалка работа.

  Отговор
  • 13.03.2019 в 11:21
   Permalink

   Тока скъп бате, заплатите малки … хората седят на тъмно, пестят някак си . Хубаво поне деца да правеха в тъмницата, че оредяхме много, застарява населението, ама то пак до парите опираме в крайна сметка …

   Отговор
 • 13.03.2019 в 8:29
  Permalink

  На всички е ясно че този град се управлява от багеристи трактористи ,шофьори на бетановози и за цвят един задочник от ВНВУ

  Отговор
 • 13.03.2019 в 11:56
  Permalink

  Поради близкото време на соц-а много хора още живеят с разбирането, че покупката на апартамент е най- добрата инвестиция! По тази причина града се напълни с купени и заключени празни апартаменти, които незнайно на кого и кога ще се препродават на завишени цени и/ или ще се дават под наем незнайно на кого?! По тази причина имотния балон пак започна да се надува, пак се появиха пишман- строители, а и лихвите по кредитите са на исторически май- ниското си ниво. За съжаление, много бързо се забравя преди 10-12 години какво стана на имотния и финансовия пазар….

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *