40 четения

Прогноза за времето през периода 13 – 18 март 2019 г

В сряда, през по-голямата част от деня, ще има  значителна  облачност. Вечерта се очакват  временни разкъсвания на облачността. Ще духа слаб вятър от север-североизток. Минималните температури ще бъдат между минус 1° и  2°. Максималните температури  ще бъдат  между 5° и 8°

В четвъртък облачността ще се променя динамично, преди обяд временно ще намалее до незначителна. След обяд ще има значителна облачност, вечерта с превалявания от дъжд. Ще духа слаб  вятър, предимно от източната четвърт . Минималните температури ще бъдат между 0° и  3°. Максималните температури  ще бъдат  между 6° и 9°.

В петък ще има значителна облачност, на отделни места са възможни слаби превалявания от дъжд. Ще духа слаб  вятър, предимно от запад . Минималните температури ще бъдат между 1° и  4°. Максималните температури  ще бъдат  между 7° и 10°.

В събота, неделя и понеделник ще преобладава време с незначителна до променлива облачност. Ще духа слаб вятър без определена посока, на моменти ще бъде тихо. Минималните температури ще бъдат между 2° и  5°. Максималните температури  ще бъдат  между 12° и 17° в събота и между 17° и 20° в неделя и понеделник.

Над западните и централните части на Стара планина във вторник ще бъде  облачно с превалявания от сняг и ще духа  умерен до силен  вятър от североизток. Максималните температури   на 1200 м.  ще бъдат около минус 2°.

В сряда, през по-голямата част от деня, ще има значителна  облачност. Вечерта облачността ще се разкъса.  Ще духа   слаб од умерен вятър от юг-югоизток. Максималните температури   на 1200 м.  ще бъдат около 2°.

В четвъртък облачността ще се променя динамично, преди обяд ще бъде незначителна до променлива. След обяд ще има значителна облачност, вечерта с превалявания от дъжд, над 1200 м – от стяг. Ще духа   слаб од умерен вятър от северозапад. Максималните температури   на 1200 м.  ще бъдат около 2°.

В петък ще има значителна облачност, на места са възможни слаби  превалявания от дъжд и  сняг. Ще духа умерен до силен вятър  от северозапад. Максималните температури   на 1200 м. ще бъдат около 5°.

В събота, неделя и понеделник ще преобладава време с незначителна до променлива облачност. Ще духа слаб до умерен вятър от югозапад . Максималните температури   на 1200 м. ще бъдат около 10°.

Максималните температури на 2000 м. през целия период ще бъдат по-ниски от температурите на 1200м.  с около 4°- 6°.

 

 

Дежурен синоптик: Николай Ятански

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!