Каква е ползата да спите с половин лимон до леглото

Всеки знае, че лимоните са полезни за нас поради високото ниво на витамин С.

Добавяме цитрусовите плодове към чая, използваме ги при приготвянето различни ястия, както и за лечението на настинки.

Но това не е всичко, на което този чудесен плод е способен. Пробвайте и сложете половин лимон до леглото си преди да заспите. Гаранция, че ще бъдете много приятно изненадани от настъпилите промени.

Пълен релакс

Ароматът на лимон намалява тревожността, успокоява нервната система и помага за облекчаване на напрежението след труден работен ден. За да се отпуснете напълно, поставете лимон до леглото и и си полегнете. Буквално след 20 минути вашето тяло и ум ще се върнат напълно към нормалното си състояние.

Подобрена концентрация и внимание

Ако вдъхвате аромата на лимон всяка нощ, можете да постигнете невероятен резултат! Само за една седмица концентрацията и паметта ви ще се подобрят и умствената ви активност ще се увеличи значително. Ще правите по-малко грешки в работата, а новата информация ще запомняте незабавно.

Подобрява настроението

Ароматът на лимон е най-доброто средство за депресия и лошо настроение. Ако сте просто разстроена от някое събитие, то само за половин час настроението ви ще се подобри значително, когато вдишате приятна миризма. В случай на продължителна депресия, ще е необходимо по-дълго време за подобряване на настроението – поне няколко седмици.

Пречиства въздуха от микроби

Мислили ли сте някога колко микроби има във въздуха? Ако не, тогава не си струва. Просто знайте, че ако поставите половин лимон до леглото, всички микроби ще бъдат унищожени. Тази процедура е особено полезна по време, когато в дома има човек с простуда.

Понижава кръвното налягане

Наистина невероятно свойство на аромата на лимон е способността да понижава кръвното налягане. Ако страдате от хипертония, тогава половин лимон до леглото е незаменим инструмент за борба с нея.

Прогонва насекомите

Ако къщата мирише на лимон, тогава мравките, мухите и комарите в паника ще напуснат стаята. Тези вредни насекоми не понасят аромата на полезните цитрусови плодове. Половин лимон в стаята е чудесна алтернатива на химикалите за борба с вредителите. За да постигнете най-добър ефект, поставете в лимона изсушени цветове от карамфил.

Източник: struma.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *