93 четения

Рязко захлаждане и превалявания от дъжд и сняг, още от утре започва да се затопля

През деня ще бъде облачно с валежи от дъжд. На места в полупланинските райони е възможно валежът да бъде от дъжд и мокър сняг. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Температурите през деня ще се задържат почти без промяна и максималните ще бъдат между 4 и 7. За В. Търново се очаква максимална температура около 4 гр. Атмосферното налягане ще се повишава. На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 25.0 гр. през 2018 г., а най-ниската измерена минимална температура е минус 9.7 през 1987 г. Слънцето ще изгрее в 06 часа и 36 минути и ще залезе в 18 часа и 19 минути. Фаза на Луната: шест денонощия след новолуние.

Утре през по-голямата част от деня ще има значителна облачност. Вечерта се очакват временни разкъсвания на облачността. Ще духа слаб вятър от север-североизток. Минималните температури ще бъдат между минус 1 и 2. Максималните температури ще бъдат между 5 и 8. В четвъртък облачността ще се променя динамично, преди обяд временно ще намалее до незначителна. След обяд ще има значителна облачност, вечерта с превалявания от дъжд. Ще духа слаб вятър, предимно от източната четвърт . Минималните температури ще бъдат между 0 и 3. Максималните температури ще бъдат между 6 и 9. В петък ще има значителна облачност, на отделни места са възможни слаби превалявания от дъжд. Ще духа слаб вятър, предимно от запад . Минималните температури ще бъдат между 1 и 4. Максималните температури ще бъдат между 7 и 10. В събота, неделя и понеделник ще преобладава време с незначителна до променлива облачност. Ще духа слаб вятър без определена посока, на моменти ще бъде тихо. Минималните температури ще бъдат между 2 и 5. Максималните температури ще бъдат между 12 и 17 в събота и между 17 и 20 в неделя и понеделник.

Над западните и централните части на Стара планина днес ще бъде облачно с превалявания от сняг и ще духа умерен до силен вятър от североизток. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около минус 2. В сряда през по-голямата част от деня ще има значителна облачност. Вечерта облачността ще се разкъса. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югоизток. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 2. В четвъртък облачността ще се променя динамично, преди обяд ще бъде незначителна до променлива. След обяд ще има значителна облачност, вечерта с превалявания от дъжд, над 1200 м – от сняг. Ще духа слаб до умерен вятър от северозапад. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 2. В петък ще има значителна облачност, на места са възможни слаби превалявания от дъжд и сняг. Ще духа умерен до силен вятър от северозапад. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 5. В събота, неделя и понеделник ще преобладава време с незначителна до променлива облачност. Ще духа слаб до умерен вятър от югозапад . Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 10. Максималните температури на 2000 м през целия период ще бъдат по-ниски от температурите на 1200м с около 4 – 6 гр.

НИМХ – Филиал Плевен, ХМО – В. Търново

Дежурен синоптик: Николай Ятански

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!