Болките в гърба може да са признак за диабет

Болката, която всеки човек е преживял поне веднъж в живота си, е сигнал от организма за съществуващ  проблеми. Въпреки това, това не винаги е обичайното увреждане, в някои случаи болката може да говори за по-сериозни заболявания, пише Zdrave.to. Изследователи от Университета в Сидни изучавали факторите на болка в областта на шията и гърба.

Според тях, те могат да бъдат проява на диабет.

Според анализа на данните, пациентите с диабет са имали болки в гърба в 35% от случаите, а в почти 24% от случаите в областта на шията.

В случаите на диабет от втория тип е налице тясна връзка с наднорменото тегло и ниската физическа активност. Освен това учените възнамеряват да проучат по-подробно всички фактори, влияещи на началото и развитието на заболяването.

Лекарите смятат, че болката в гърба и долната част на гърба зависи от повишаването на нивото на глюкозата, което е причина за диабета. Изследователите направили заключенията си въз основа на изследването на статистическите данни. Сега в света има около 382 милиона диабетици и техният брой нараства. Ето защо е изключително важно да се знаят причините за заболяването и да се работи за неговата превенция.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *