Новини

Четирима души от областта получиха титлата „Достойни българи“

УЧЕНИК, КОЛЕКЦИОНЕР И ФЕЛДШЕР СА ТРИМАТА ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА ОБЛАСТ ВЕЛИКО ТЪРНОВО, КОИТО ТАЗИ ГОДИНА СЕ НАРЕДИХА СРЕД ДОСТОЙНИТЕ БЪЛГАРИ в инициативата на вестник „24 часа“. Сред наградените е и един софиянец, който помага за възраждането на павликенското село Караисен.

За 17-и път най-достойните българи получиха признание за делата си на специална церемония. Деветокласникът Емрах Стефанов от еленското с. Чакали стана един от достойните българи. Деветокласникът в СУ „Иван Момчилов“ бе отличен за куража си да се бори рамо до рамо с огнеборците при пожар в къща в село Чакали. Когато избухнал пожарът, възрастното семейство, което живее в къщата, извадило късмет, защото жената се събудила, преди пламъците да им препречат пътя за спасение. Емрах чул виковете и първи се притекъл на помощ. Момчето живее с майка си и по-малкия си брат и са най-близките съседи на пострадалото семейство, чиято къща изгаря напълно.

Колекционерът Иван Вачков от Златарица, който миналата година дари на Регионалния исторически музей във Велико Търново колекция от 182 шевни машини и часовници от XIX в., също се нареди сред достойните българи. С тази титла вече е и фелдшерката Илияна Петрова от Стражица, която през октомври миналата година изроди близнаци в линейката на път към болницата в Горна Оряховица.

34-годишният Пламен Иванчев от София също бе отличен в инициативата на в. „24 часа“. Иванчев помага да се възроди павликенското село Караисен, като откупува театрална постановка за жителите на селото, възстановява физкултурния салон и организира празник с тенис турнир.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *