Бандити взеха нивите на сляп и глух дядо от Алеково по мнима заръка на внука му от Швейцария | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

Бандити взеха нивите на сляп и глух дядо от Алеково по мнима заръка на внука му от Швейцария

Публикувана на: 14.03.2019г. 1167 прегледа

Престъпната четворка отива на съд в Габрово, защото там е реализирана имотната измама

 

Четирима измамници отиват на съд в Габрово, защото са завлекли дядо от Алеково да им даде нивите си уж по заръка на внука му от Швейцария. М. В., А. М., Р. Г. и Г. М. успели да извършат сделката в Габрово, където са заловени, а сега местната прокуратура ги е дала на съд там.

Възрастният мъж живее в Алеково и е собственик на парцел от 13,5 декара, нива с площ 9,9 декара и 1 декар лозе. Той има слабо зрение и не може да възприема нормално околната среда, както и намален слух, което му пречи да комуникира с околните. В началото на септември 2015 г. мошениците научили за имотите на болния старец и се наговорили да го измамят. Г. М. да придобие собствеността върху нивите, а парите да си разделят, след като ги продадат на трети лица.

На 7.09.2015 г. четиримата отишли с лек автомобил в селото. Там те се срещнали с дядото и му казали, че ги изпраща внукът му Георги, който живеел в Швейцария и който поръчал той да тръгне с тях. Възрастният мъж им се доверил и се качил в автомобила, след което бил откаран в Габрово, където пренощувал.

Престъпната четворка му дала да говори по телефона, като го заблудили, че разговаря с внука си, който настоял да подпише всички документи, свързани с разпоредителни действия със земите му, които му дадат. На следващия ден го закарали при нотариус. Въпреки че нямал никакво намерение да продава или да се разпорежда по друг начин с имотите си, заблуден от разговора с мнимия си внук, възрастният мъж положил пред нотариуса отпечатък от палеца си в пълномощно, с което упълномощил обвиняемия Р. Г. да извършва всякакви разпоредителни сделки с имотите му.

Въз основа на това упълномощаване бандитите се снабдили с необходимите документи за имотите на дядото и прехвърлили собствеността им. След това схемата се разплела и дядото се оплакал на внука си и на близките си, а измамниците били заловени от полицията.

Нели СУКОВА

loading...

Коментари за "Бандити взеха нивите на сляп и глух дядо от Алеково по мнима заръка на внука му от Швейцария"

  • 14.03.2019 в 14:00

    Държавата и закона трябва дабъдат много строги към такива посегателства. Да не се славим , като мофиотска държава.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!