Певицата Петя Буюклиева дари за болен търновец 1000 лв., спечелени от "Като две капки вода" | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

Певицата Петя Буюклиева дари за болен търновец 1000 лв., спечелени от „Като две капки вода“

Публикувана на: 14.03.2019г. 1218 прегледа

Естрадната певица Петя Буюклиева дари 1000 лв. за лечението на търновеца Пламен Минков. Сумата бе осигурена от хитовото предаване „Като две капки вода“ и присъдена на талантливата изпълнителка заради победата й в третия лайф на риалитито в понеделник вечерта.

Гласовитата дама събра най-много точки след зашеметяващото си превъплъщение в образите на Брадли Купър и Лейди Гага. Според регламента на предаването звездата трябваше да дари сумата за благотворителна кауза и тя се спря на болния болярин.

Пламен е на 46 години, страда от нефрологично заболяване и близо 20 години поддържа живота си чрез хемодиализно лечение. Мъжът се нуждае от средства за трансплантация на бъбрек, но сумата за такава процедура е непосилна за него. Цената на интервенцията е в порядъка на 50 000 евро.

46-годишнният търновец е завършил маркетинг във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“. Работил е в рекламния отдел на няколко медии, а от 2003 година е освидетелстван от ТЕЛК със 100% инвалидност.

През 2005 година е повикан от Изпълнителната агенция по трансплантации за възникнала донорска ситуация, но заради несъвместимост – интервенцията не е извършена.

Галина ГЕОРГИЕВА

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!