Пътна драма с условни присъди за един убит и четирима ранени край Джулюница пак в Апелативния съд | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

Пътна драма с условни присъди за един убит и четирима ранени край Джулюница пак в Апелативния съд

Публикувана на: 14.03.2019г. 1304 прегледа

След трагедията преди четири години на кръстовището убиец МВР сложи камера

 

ПРОКУРАТУРАТА ПРОТЕСТИРА УСЛОВНИ ПРИСЪДИ НА ОКРЪЖНИЯ СЪД ЗА един убит ученик и четирима ранени при зверска катастрофа край Джулюница. Делото ще се гледа за втори път в Апелативния съд тази седмица. През ноември 2018 г. подсъдимият Ивайло Пейков от Стражица е осъден на 3 г. условно с 5 г. изпитателен срок и пет години без книжка. На 8.06.2015 г. на кръстовището на пътя София – Варна при гара Джулюница, управлявайки лек автомобил БМВ със 112,7 км/ч., той се удря с друга кола.

При удара с автомобил „Дайхацу Куоре Л80” загива Данчо Лалов от Джулюница, а други четирима са тежко ранени. Зад волана на дайхацуто е Йордан Йорданов от Бряговица, който също получава 3г. условно с 5 г. изпитателен срок и пет години без книжка. Той не бе спрял на знак „Стоп” на кръстовището убиец. След тази драма МВР сложи камера на въпросното кръстовище. По протеста на прокуратурата и по жалби на близките на Данчо Лалов и другите ранени делото ще се гледа в Апелативния съд.

В ДАЙХАЦУТО ПЪТУВАТ ПЕТИМА УЧЕНИЦИ, КОИТО СЕ ПРИБИРАТ ОТ СТРАЖИЦА към домовете си в Джулюница, след като са изкарали последния изпит за годината. Зад волана на колата е 19-годишният Йордан Йорданов също ученик в Стражица. Вози още четирима, сред които Данчо Лалов, Деян и Соня. Шофьорът на лекия автомобил „Дайхацу Куоре“ Йордан не спрял на знак „Стоп“, но по същото време в обратната посока с бясна скорост – 112 км в час, пътувало БМВ с 36-годишния Ивайло Пейков от Стражица, в чийто автомобил също имало пътник. В резултат на зверския удар Данчо Лалов загива на място, а останалите са в болница. Някои от учениците, които са на различна възраст, получават тежки травми. 33-годишният спътник на Пейков е с най-леки травми.

НА 27 ЮНИ 2016 Г. ОКРЪЖНИЯТ СЪД ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО ЗАПОЧНА И СВЪРШИ съдебното дело в един ден по съкратената процедура. За кървавото меле и смъртта на Данчо Лалов по съкратеното съдебно следствие бе въздадено правосъдие! 19-годишният Йордан Йорданов получи 3 г. условно с 5 г. изпитателен срок и лишаване от управление на автомобил за пет години. Бизнесменът Ивайло Пейков също се призна за виновен и Темида му даде за една смърт и няколко средни и тежки телесни повреди 3 г. затвор при общ режим и пет години лишаване от управление на МПС. Въпреки бързия процес присъдите обаче се оказаха… отменени от Апелативния съд и делото тръгна отново по общия ред. Причините са куп процедурни несъответствия и гафове, установени от втората съдебна инстанция. Така се наложила поправка в обвинителния акт.

ДНЕС ДАНЧО ЛАЛОВ ОТ ДЖУЛЮНИЦА ЩЕШЕ ДА БЪДЕ НА 23 Г. И ДА УЧИ ВИСШЕ В ГАБРОВО. Вместо това баща му Йордан Лалов, майката Румяна Лалова и по-малкият брат не знаят кога ще дочакат съдебна справедливост за смъртта на ученика, убит в поредна жестока катастрофа край селото. „Искаме справедлив процес и максимални наказания, засега протестите на близки и приятели успяха да извоюват МВР да сложи само стационарна камера на кръстовището убиец край Джулюница“, казва почерненият баща. Вместо максимални присъди два пъти до момента обаче Темида дава само условни наказания. Какво ще стане в Апелативния съд за втори път, още не е ясно.

 

Нели СУКОВА

Сн. архив

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!