66 четения

С футбол, волейбол и баскетбол празнуваха на обновената спортна база на СУ „Владимир Комаров“

Във връзка с 40-ата годишнина на СУ “ Владимир Комаров “ на обновената спортна база в училището се проведоха поредица от спортни събития.

На 5 март ученици от начален курс играха футболни мачове помежду си, ръководени от футболистите на „Етър ВТ“ Иван Петков и Кольо Станев.

На следващия ден се проведе среща по волейбол между отборите на СУ “Владимир Комаров “ и ОУ “Елин Пелин“ – с. Първомайци, завършила с победа на гостите.

Демонстративният двубой по баскетбол между отборите на “Перестройка“ (В. Търново) и ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“, в който се включиха и ученици от VІІ и ХІ клас на училището домакин, също събра многобройна публика. Фуроа Брендакс и Стефан Нешков от „Перестройка“ се включиха заедно с група студенти от ВТУ под ръководството асистента от катедра „Теория и методика на физическото възпитание” Данаил Киров. Наред с атрактивните изпълнения на перфектното баскетболно игрище, те се опитаха да предадат на учениците част от основните принципи на баскетбола – дисциплина, себераздаване, работа в екип, уважение на противника. От тази година СУ „Владимир Комаров“ е с обновена спортна площадка, включваща три терена – за баскетбол, футбол и волейбол, както и трибуна. Ремонтиран бе физкултурният салон, обособена нова фитнес зала. В петък от 11:00 часа в залата на общината ще е честването на юбилея на училището.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!