7 четения

Талантливите деца на Севлиево показаха голяма доза смях, забавления, но и мъдрости в пиесата „Жълтото око“

Много смях, забава, но и поучителни мъдрости предложиха на зрителите малките актьори от театралния състав на Народно читалище „Развитие-1870“. Пред голямата публика те изиграха безупречно своята премиера на пиесата „Жълтото око“, написана от драматурга Никола Русев. Пиесата е адресирана колкото към детската публика, толкова и към възрастните.

Действието се развива в гората, а в нея има всякакви животни: страхливи и раболепни,хитри и умни , самовлюбени и кресливи. Над всички властва един лаком и жесток владетел, който своеволничи необезпокояван в общата гора поради коленопреклонното поведение на останалите обитатели. Но накрая един мъдрец посочва пътя към избавлението.

По време постановката зрителите видяха на сцената малки но силно вдъхновени артисти, които разсмяха публиката. Творческият им талант накара възрастните и децата не само да се зарадват на красивата им игра, но и да се замислят върху важните неща от живота.

Режисьор на пиесата е Никола Узунов, а актьорите, които превзеха сърцата на публиката са Никола Лукянов, Стефан Симеонов, Нелина Байчева, Даяна Асенова, Цветослав Маринов, Андреа Лукянова, Михаела Минчева, Хюлия Моллова.

Ръководството на детския театрален състав благодари на НЧ „Развитие- 1870”- Севлиево и на Община Севлиево за подкрепата към младите актьори на града.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!