В събота в старата столица 38 ученици ще получат наградата на херцога на Единбург | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

В събота в старата столица 38 ученици ще получат наградата на херцога на Единбург

Публикувана на: 14.03.2019г. 495 прегледа

ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО В СЪБОТА ЩЕ БЪДЕ ВРЪЧЕНА МЕЖДУНАРОДНАТА НАГРАДА НА ХЕРЦОГА НА ЕДИНБУРГ на 38 български ученици, постигнали ниво Бронз. Те ще получат отличието си на официална церемония в Изложбените зали „Рафаел Михайлов“ в събота. Областта е представена от младежи от Горна Оряховица и Свищов, които са ученици на Професионална гимназия по електротехника и електроника „М. В. Ломоносов” и СУ„Д. Благоев”. Те ще получат почетни значки и сертификати като символ на упоритостта и отговорността към личностното си развитие. 38-те младежи са част от общо 680 участници, включили се в Международната награда на херцога на Единбург през последните 5 години в България.

Международната награда на херцога на Единбург е водещата младежка програма за личностни постижения в сферата на неформалното образование. Ученици и студенти на възраст 14 – 24 години участват в нея на три нива: Бронз, Сребро и Злато. Участниците във всяко ниво си поставят амбициозни цели в направленията „Доброволчество“, „Физическа активност“ и „Умения“ и взимат участие в „Приключенско пътуване“. Програмата предизвиква младите хора да развиват своята самодисциплина при определяне и постигане на цели, формиране на лидерски качества и умения за работа в екип, както и да усъвършенстват физическата си активност.

Програмата работи у нас от 2014 г. насам под патронажа на президента на България.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!