Аксел Харди взе "Златна игла" за модна иновация с колекция "Еуфория" | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

Аксел Харди взе „Златна игла” за модна иновация с колекция „Еуфория”

Публикувана на: 15.03.2019г. 2069 прегледа

Търновската дизайнерка получи статуетката на бляскава церемония в столицата на Академията за модa

 

ТЪРНОВСКАТА ДИЗАЙНЕРКА АКСЕЛ ХАРДИ СТАНА ТАЗГОДИШНАТА НОСИТЕЛКА НА „ Златна игла” в категорията за модна иновация. Тя показа иновативната си колекция „Еуфория”, в която дрехите са преплетени със знака за безкрайност, който е патент на модистката, а в него са вплетени и първите букви на имената й. Статуетката на Аксел бе връчена от проф. Любомир Стойков и бизнес дамата Мила Захариева, която е търновка. На церемонията нашата дизайнерка е била със съпруга си Пол Върнъм, който е британец и наскоро отвори магазин за мебели от Англия в старата столица. Връчването на наградите бе в сряда вечерта в столицата, а на бляскавата церемония на Академията за мода присъства и първата дама Десислава Радева. Модният спектакъл през 2019 г. бе още по-пищен, защото академията навърши 25 години, а призът в различните категории се смята за най-престижен в дизайнерските среди не само у нас.

СТАТУЕТКА „Златна игла” бе присъдена в категориите млад дизайнер, моден гримьор, модна иновация, булчинска иновация, модна къща, дизайнер на годината. По традиция и тази година преди церемонията по награждаване имаше ревю спектакъл. Той беше открит от трикратната носителка на „Златна игла” София Борисова. В ревюто участваха талантливи дизайнери и изявени модни къщи. Нова суровина като тенденция присъства в колекцията „Еуфория” прежда от 70% индустриален коноп и 30% памук. Тази колекция Аксел Харди показа за първи път по време на ревю спектакъла на годишните награди на Академията за мода тази сряда. През февруари на брифинг в БТА – София, Аксел Харди стана сензация за столичните медии, като показа модни иновации при плетивата. Всички бяха впечатлени от нейните умни материи, органично багрене, трансформации и безкрайно въображение. Самоуката модистка 25 години експериментира в създаването на плетива. Своеобразен връх в нейното творчество е уникална тъкан – двулицев жакард, разработен лично от нея.

Аксел Харди е в Търновска област от 10 години, след като среща бъдещия си мъж Пол, зарязва Велинград и се заселват в Полски Сеновец, където всъщност преди 9 г. в. „Борба” откри иновативната дама. Там отваря първата си работилница за плетени дрехи, а с бои по народен начин преждата оцветява баба Данка направо в харанията на двора. После Аксел отваря бутик във В. Търново, сега живеят в търновско село, а в момента няколко шивачки работят за нея в малко цехче в Полски Тръмбеш. С нейни дрехи са облечени дами от почти целия свят, а след грабването на статуетка „Златна игла” тя може да превърне бутика си в по-голяма модна къща в областния град. Защото има безкрайно въображение, както впрочем се казва една от най-новите й колекции.

Нели СУКОВА

Сн. Фейсбук

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!