69 четения

Вътрешният министър Младен Маринов: „Емил Шарков загина, за да защити децата на Лясковец“

Бащата на убития преди 5 г. командос успял да спечели дело срещу Петко Петков за имоти

 

ДА ПОЧЕТАТ ПАМЕТТА НА УБИТИЯ ПРЕДИ 5 Г. КОМАНДОС ЕМИЛ ШАРКОВ вчера пред паметната му плоча в двора на средното училище „Максим Райкович“ дойдоха вътрешният министър Младен Маринов, негови заместници, колегите на баретата от СОБТ, баща му Емил Шарков, вдовицата Милeна Шаркова, Областната управа, полицаи от В.Търново и Г. Оряховица. Паметната плоча се напълни с цветя и венци.

„Емил Шарков загина, за да защити децата на Лясковец. Той е герой, а героите никога не умират. Аз го познавах лично и той гореше в работата си. Българският полицай е подложен на много нападения по време на служба, сред които не само физически, но и вербални – полицаят не може да бъде псуван, когато си върши работата, защото това уронва престижа“, каза министър Маринов по време на словото си след това пред журналисти.

Той разговаря на четири очи с бащата на баретата, който се казва също Емил Шарков, за да му каже, че синът му е герой. Самият баща заяви пред репортерите, че няма нито един наказан за пращането на баретите на 14 март 2014 г. в дома на Петко Стрелеца, барикадиран в дома си, с незаконни оръжия и въоръжен до зъби. До момента семейството не е получило нито лев кръвнина от осъдения на доживотен затвор без право на замяна. Водено и спечелено обаче в Горна Оряховица било дело за разваляне на сделка, при която още по време на съдебното дело Петков си прехвърли имотите на трето лице, обяви бащата на разстреляния командос.

НА ВЪПРОС КАКВИ МЕРКИ ПРЕДПРИЕМА МВР ЗА НЕЗАКОННОТО ОРЪЖИЕ У НАС, вътрешният министър обясни, че се инициират промени в закона за оръжията за по-крути мерки. Той посочи още, че всъщност в страната има много оръжие – ловно, за лична и ведомствена охрана и т.н. Полицаите действат при сигнали за сделки между продавач и купувач и така се пресича незаконният бизнес за търговия с оръжия. Инициират се също промени в закона за МВР за гарантиране сигурността на полицията по време на служба.

Що се отнася до работата на Областната дирекция на МВР, министър я коментира така: „Полицията във Велико Търново е на кръстопът и винаги е била тежка дирекция, в която трябва да се работи всеки ден. Тук обаче колегите се справят добре и са сред първите в страната“. Що се отнася до статистика за свършеното през миналата година, това щяло да стане ясно на отчет на 21 март във В. Търново.

ВЧЕРА СЛЕД ОБЯД ВЪТРЕШНИЯТ МИНИСТЪР Е ИМАЛ СРЕЩА С ОБЩИНСКИТЕ КМЕТОВЕ в Областната управа. Темата е била взаимовръзката между полиция и местна власт и евентуалните проблеми в съответните населени места.

Нели СУКОВА

Сн. Светослав СТЕФАНОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *