6 четения

Какви са ползите за здравето от изворната вода

Според проучвания изворната вода е най-чистата. Идва от планината и се смята за „жива“, защото е свежа и без изкуствено третиране. Освен това е много полезна за здравето. Тя е естествена, защото идва от подземни източници. Няма добавки и непрекъснато се тества, за да се гарантира, че няма замърсители и бактерии. Тази вода тече в планината в продължение на милиони години, а източниците ѝ са дъждът и снегът, които проникват до подземните извори. Докато този процес се завърши, водата се филтрира с години.
Смята се, че изворната вода е най-добрият избор, защото има всички минерали, необходими на човешкото тяло. Ето и най-важните ползи за здравето от приемането на такава вода:
Не съдържа токсини.
Алкална е.
Не е обработена по никакъв начин.
Безопасна е за хора от всички възрастови групи.
Има страхотен, освежаващ вкус, както и кафето, чаят и другите напитки, приготвени с нея.
Съдържа микроелементи, а основните минерали в нея са: калций, магнезий, натрий и калий. Те са в точното количество, което е нужно на човешкото тяло. Проучванията показват, че тази вода помага за предотвратяването на широк спектър от заболявания.
Изворната вода се препоръчва пред широката гама питейна вода.
Водата от чешмата се подлага на химическо третиране, за да се унищожат всички вредни бактерии. Въпреки това, много от тези химични съединения са вредни за хората. Затова изворната вода е по-добрият избор.

Източник: struma.bg

Един коментар за “Какви са ползите за здравето от изворната вода

  • 18.10.2019 в 15:13
    Permalink

    Как така милиони? Направо милиарди години тече точно там. И винаги непрекъснато се тества – дори да намери някой малко изворче. Пак се тества непрекъснато на всеки 10 години.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!