Конкурс за най-гиздав кон, демонстративни състезания, вино и кебапчета ще има за Тодоровден на Арбанаси | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

Конкурс за най-гиздав кон, демонстративни състезания, вино и кебапчета ще има за Тодоровден на Арбанаси

Публикувана на: 15.03.2019г. 869 прегледа

Клубът по конен спорт „Калоян-92“ отново е N 1 в класацията на Федерацията

 

За 18-и път клубът по конен спорт „Калоян-92“ е най-успешният в България по този спорт, съобщи председателят му Михаил Костов. Представителите на конната база в Арбанаси събраха 11 259 точки, докато вторият „Конкур“ (Ихтиман) е с 3649, а третият „Шумен 2019“ с 3303 т., в класацията на Федерацията по конен спорт. Общо 57 клуба са в подреждането. Четирима държавни шампиони има „Калоян-92“ през 2018 г. Това са Ирина Николова, Ердохан Сами, Цветелина Цанева и Йоана Тодорова. Шестима са вицешампионите, петима бронзовите медалисти от държавни първенства. Конете в конната база са 65, 45 от които състезателни. Основната част са от източнобългарска порода, холщейнер, олденбург, но от 4-5 г. има и нова порода – български спортен кон.

И през тази година „Калоян-92“ ще се включи активно в празнуването на Тодоровден на Арбанаси.

В събота, 16 март, за 29-и път в селото ще има тържества, които ще привлекат гости от цялата страна. 30 коне и жокеи ще участват в традиционната обиколка по улиците на Арбанаси, а от 11:45 ч. на площада в центъра започва конкурсът за най-гиздав кон. Заради хубавото време ще има и демонстративни състезания в конната база, които започват от 13:00 часа, а всички желаещи деца ще могат безплатно да пояздят конете и понитата.

„Водосвет ще отслужи Великотърновският митрополит Григорий. Настроението ще подгряват духовата музика с диригент Владимир Бошнаков и младите изпълнители на ДЕС „Румина“. С 350 кебапчета и 40 литра вино кметството ще почерпи всички гости на празника на площада след тържествената част“, съобщи кметът на Арбанаси Тошо Кръстев, който празнува имен ден на Тодоровден.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!