Новини

МАСТЪР КЛАС ГРАФИКА – ВИСОК ПЕЧАТ

На 23 и 24 март Музеят на хумора и сатирата кани за първи път в Габрово най-младото поколение художници на творческа работилница за графика – висок печат.

В основата на уъркшопа по висок печат, воден от Поли Делчева, е отнемането от формата на печатен блок. Тази техника позволява на участниците, в процеса на работа, да развиват изображението и да създават отпечатъци на малки серии графики. Използват се различни видове шаблони, като плоскостите за изрязване позволяват комбинации и експериментиране. Материалите са подходящи за участници на различни възрасти. Заниманието включва историческо  и техническо въведение. Отпечатаните графики остават за участниците.

С предварително записване на телефон 0878458430 или на priаteli@humorhouse.bg.
Такса за участие във всеки един от дните – 8 лева.
За притежатели на членска карта “Приятели на Хумора” – 20% отстъпка.

Павлина Делчева е родена през 1985 в София. Завършва специалност „Металопластика” в средно художествено училище за приложни изкуства „Св. Лука” гр. София. Продължава образованието си в Австрия, Виена, където завършва колеж с две специалности – печатна графика и графичен дизайн. Тя е един от основателите на Graphikkinder и водеща на работилници по печатна графика. Работи като графичен дизайнер на свободна практика, а от 2018 г. е Арт директор на IGO-Ortner Gruppe.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *