Самоводска чаршия e готова предсрочно, завършват и двете панорамни площадки | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

Самоводска чаршия e готова предсрочно, завършват и двете панорамни площадки

Публикувана на: 15.03.2019г. 3059 прегледа

1,8 млн. струва ремонтът на едно от най-посещаваните от туристи места

 

САМОВОДСКАТА ЧАРШИЯ ВЕЧЕ ИМА НОВ ОБЛИК, СЛЕД КАТО РЕМОНТЪТ Й ВЕЧЕ Е ЗАВЪРШЕН. Едно от най-посещаваните от туристи места е с пренаредена настилка и подходи, по нея са оформени места за автомобили и съдове за смет, подменени са осветителните тела и цветарниците. Изградена е и тоалетна, която е съобразена с характерния вид на сградите. Всяко камъче и технологията по нареждане също са съобразени с автентичната визия и цялото строителство е било под строгия надзор на експерти по културно-историческо наследство и едноименния институт. По план чаршията трябваше да бъде направена до април, но изпълнителите от строителната компания „Мистрал – Енел“ ДЗЗД са работили извънредно, за да завършват всичко седмица преди празника на града.

„Съобразявахме се с празници и туристическия сезон, жителите и гостите на града изпитаха известни неудобства заради ремонта, но пък резултатът си заслужава. Дълго време го отлагахме, но средствата са по европроект и си има съответната давност. Радвам се, че успяхме, благодаря на целия екип и колегите“, коментира главният инженер на общината Динко Кечев, който ръководи и проекта за обновлението на района.

1,8 МЛН. СТРУВА РЕКОНСТРУКЦИЯТА НА САМОВОДСКА ЧАРШИЯ. В ТАЗИ СУМА ВЛИЗА И ПОДМЯНАТА НА ВиК СИСТЕМАТА. Пред завършване са и двете панорамни площадки в подножието на чаршията, край които бяха ремонтирани и сграфито паната. За обновлението им изпълнителят „Мистрал – Енел“ също е в надпревара с времето. „Ще направим всичко възможно да са готови до десетина дни също за празника, но зависим и от доставчиците на материали. В момента е изградена хидроизолацията и трябва да се монтира декингът и местата за сядане, както и украсите от зеленина“, обясни инж. Кечев.

С. МАРИНОВ

loading...

Коментари за "Самоводска чаршия e готова предсрочно, завършват и двете панорамни площадки"

 • 14.03.2019 в 21:50

  Една дума е достатъчна:Браво!Кажете го и Вие,нямахте задръжки,от негодувание и търпение когато са обновяваше.Поне за тези строители с „онази“различна говорима реч/според някои/,които сътвориха тази промяна.

  Отговор
 • 15.03.2019 в 13:48

  Браво!Особено за тоалетната!

  Отговор
 • 16.03.2019 в 1:58

  “На глед, като тиква на плет“ (ама и тоалетна ли има) . И колкко пари се откраднаха.

  Отговор
 • 16.03.2019 в 19:23

  Отвратителни и грозни фуги между камьните,,,,,за толкова пари….

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!