271 четения

Вътрешният министър Младен Маринов: „Разследването за убийството на Петър Христов продължава“

„Разследването за убийството на Петър Христов продължава. Версиите бяха обявени – свързани с личния живот и с бизнеса. На този етап не мога да кажа повече от това“, коментира вътрешният министър Младен Маринов по време на визитата си в Лясковец за отдаване на почит пред паметната плоча на командоса Емил Шарков. Директорът на Националната полиция главен комисар Христо Терзийски, който бе с него, сподели още няколко факта. Разследването срещу неизвестен извършител не е спряно, дават се отчети за всяко свършено действие, най-вероятната версия е свързана с неуредени сметки по сделка. Главният комисар също отказа да посочи дали има вече заподозрени и на какъв етап всъщност е разследването за показния разстрел.

Бизнесменът от Велико Търново бе убит в София на 8 януари 2018 г. Той бе застрелян в гръб с 8 куршума пред офиса си около 10 сутринта.

Година по-късно близките на 49-годишния мъж вдигнаха огромен паметник на гроба му в старата столица. На него Петър Христов е в цял ръст и усмихнат. Паметна плоча бе сложена и на стадиона в Горна Оряховица, защото той е бил основен спонсор. Година след показния разстрел обаче близките на бизнесмена не искат да говорят за драмата на семейството. Версиите са по-скоро клюки и не са свързани с реални факти и доказателства.

През ноември президентът Петър Стоянов и председателят на ционистката общност у нас Яков Джераси връчиха посмъртно наградата за толерантност на института „Шимон Перес“ на Христов, който на 17 ноември щеше да навърши 50 г. Това стана на специална церемония в старата столица. Наградата от името на семейството получи синът на убития Петър Христов-младши.

Нели СУКОВА

Сн. авторката

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!