Родители се обучаваха за работа в облачната среда на Майкрософт

На 15.03.19 г., в един от компютърните кабинети на ПДТГ „Д. Хадживасилев“, се проведе присъствено обучение на родители за работа в облачната среда на Майкрософт.  Офис 365 е единият от двата аспекта, по които икономическото училище работи усилено, за да защити правото си за втора учебна година да се нарече ЕДИНСТВЕНО ИНОВАТИВНО УЧИЛИЩЕ на територията на община Свищов.

След анкетиране на родителите на всичките над 100 ученици, включени в иновацията, за проучване на желанието им за притежаване на акаунт в платформата на Търговската гимназия, участие в обучения и информационни форуми, на над 55% от родителите бяха създадени профили. Те получиха и писмени насоки къде могат да гледат информационни и обучаващи видеа, създадени специално за тях.

Част от родителите се отзоваха и на поканата за участие в присъствено обучение, с лектори г-жа Теодора Спасова и г-н Цветелин Борисов. Те получиха съдействие при активиране на своите акаунти, работиха с електронната си поща в облака, съхраняваха отдалечено файлове и папки, споделяха документи. Интерес предизвика създаването на анкета и електронен тест, които са един от често прилаганите в ПДТГ инструменти за проверка на усвоените знания.

В обучението се включиха и ученици, ползващи платформата, които бяха в помощ на своите родители при работата с облачната среда.

Съвместната работа и постигнатите резултати от проведеното обучение бяха оценени високо и от трите заинтересовани страни – родители, учители и ученици.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *