Седмичен хороскоп. Прогноза за периода 15 – 21 март | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

Седмичен хороскоп. Прогноза за периода 15 – 21 март

Публикувана на: 18.03.2019г. 2313 прегледа

Силни магнетични енергии ни поставят пред изпитания

 

Здраве: В тази превъзбуждаща от емоции седмица пазете своята психика и не позволявайте на страстите да ескалират. Днес и утре всеки емоционален дисбаланс може да ви донесе нарушение на съня и нервната система, а в неделя и понеделник – проблеми със сърцето и кръвното налягане. Във вторник и сряда не се ядосвайте за неща, които така или иначе не можете да промените или на които не сте в състояние да влияете. Отново тормозите себе си без особени положителни резултати. В четвъртък настъпва пълнолунието – време на възбудена енергия и нестихващи емоции, които трябва да балансирате, ако не искате сериозно да нарушите здравословното си състояние.

Красота и външен вид: Коса и коламаска: Подходящи дни за подстригване на косите са неделя, понеделник, вторник, сряда (растежът се ускорява) и четвъртък (растежът се забавя). Забранени дни за подстригване на косите – петък и събота.  Коламаска можете да направите в неделя, понеделник, вторник, сряда и четвъртък. Масажи: Лечебни – вторник и сряда. В неделя и понеделник бъдете внимателни с масажите около сърдечносъдовата област, а в четвъртък избягвайте силовите масажи, за да си спестите травмите. Обеци и татуировка: Луната няма отношение към тези процедури. Сауна и парна баня: Забранен е престоят в сауна в неделя и понеделник.

Хранене и диета: Заради повишеното нервно напрежение през седмицата апетитът също ще е завишен, а килограмите ще се трупат заради растящата Луна. Внимавайте. Днес и утре хапвайте постно, както и храни, които не дразнят стомаха. В неделя и понеделник можете да стартирате своя дългосрочен хранителен режим, който ще даде резултати още в следващата седмица. Не изпускайте момента за старт на диета. Неделя и понеделник са дните, в които трябва да се приемат повече плодове и пресни зеленчуци на салати. Във вторник и сряда включете кореноплодни зеленчуци в менюто си, както и сирене, ако не спазвате строг пост. В четвъртък е денят за лунната диета с настъпване на фаза пълнолуние точно в 3.42 часа. Целия ден можете да прекарате на билкови чайове с мед и лимон, стига да нямате здравословни проблеми, които да го забраняват.

Основни звездни аспекти: През тази седмица Луната се движи в Рак, Лъв, Дева и Везни. Да внимават всички, родени в един от тези знаци. За тях следва доста важна седмица. Седмица, която понася промени и нови възможности. Меркурий е основна действаща планета през тази седмица. Взаимодействието й със Слънцето и Юпитер е причина да се замислим за пътя, по който вървим, и леко да се изнервим, установим ли, че той не е правилният. Но точно сега е моментът да се видим в огледалото и да си кажем истината в очите. Взаимодействието на Меркурий с Плутон и Марс в неговото ретроградно движение поражда изкривено желание да блеснем и с качества, които не притежаваме. Може да изопачим себе си и разбрали, че не вървим в правилната посока, да изберем друга, още по-крива от предишната. Нека се успокоим и не вземаме важни решения през тази седмица. Нека се оставим на течението и правим обстойни анализи на своето поведение и поведението на хората около нас. Четвъртък е денят с концентрирана позитивна енергия. В полунощ в сряда срещу четвъртък, точно в 00.00 часа, настъпва астрономическата Първа пролет. Нека ни е честита и ни донесе много нови мечти, които да гоним през годината. Още в първите часове на пролетното равноденствие Слънцето и Луната застават в опозиция. Пълнолунието настъпва точно в 3.42 часа. Не се учудвайте, ако тази нощ не спите спокойно. Енергиите на небето са силни и магнетични. Използвайте ги в четвъртъка, за да направите планове или да вземете решения. Бъдете добри към хората около себе си. Започнете новата астрономическа година с малък жест към близките. Нещо, което ще ги зарадва.

 

ОВЕН

Идва новата ви година

 

Тази неспокойна седмица за вас е период на предстартова треска. Етап на завършване на нещо важно и в същото време на поглеждане към още по-важно ново друго нещо. По всичко личи, че ситуацията ви извежда на кръстопът и вие ще вземете някои категорични решения тъкмо през тази седмица. Няма да ви липсва енергичност, жизненост и желание за действие. Друг е въпросът дали всички ваши дейности ще са заплатени с успех. Е, в период на ретрограден Меркурий е нормално да направите някои малки грешки. Ще ги поправите скоро. Нали идва Първа пролет. Нали идва и вашата нова лична година. Започнете я с усмивка.


ТЕЛЕЦ

Вижте се отстрани

 

И вие като Овните се чувствате жизнени и дееспособни през този период. Той стартира с Луна в Рак и акцентира върху сферата на общуването, контактите и пътуванията на близки разстояния, с каквито ще бъде обагрен уикендът. Насладете се на срещите с хора, на новите места, които посещавате. Избягвайте да хленчите и мрънкате. Вижте себе си в чуждите очи. Сега се нуждаете от реално мнение за това как изглеждате в очите на другите. Не ви трябват ласкатели, а истински приятели. С настъпването на Първа пролет в четвъртък за вас идва и един нов период на преосмисляне и баланс, на хармония и изглаждане на някои противоречия.


БЛИЗНАЦИ

Не спорете с началството

 

За вас следва доста активен и натоварен етап на месец март. Меркурий, управителят ви, е основна действаща планета в хороскопа. Това ви осигурява и челната позиция по внимание където и да сте. Ще правите впечатление, ще събирате погледите на хората. Не се главозамайвайте, а опитайте да усетите какво мисли всеки един за вас в момента, в който блестите. И на вас не ви трябват лицемери, а истински, искрени съветници. Бъдете по-пестеливи през уикенда и не си позволявайте да изхарчите голяма сума пари за нещо, от което нямате нужда. Не спорете с началниците си през новата седмица, за да не си осигурите бъдещото си понижение в длъжност.


РАК

Позволете си да помечтаете

 

За вас следва една от важните седмици през месец март. Сега, когато Луната се движи през вашия знак, съдбата ви дава възможност да промените посоката, да тръгнете една крачка напред. Заложете на подкрепата на колегите, но за да я имате, първоначално ще ви се наложи да си я спечелите. И това няма да се случи чрез заяждане и негативно отношение, а напротив – чрез блага дума и мили жестове. Новата работна седмица е напрегната за вас заради предстоящото пълнолуние. Но то е съпътствано и от идването на Първа пролет – един обнадеждаващ период за вас и всички около вас. Позволете си да помечтаете и да разгърнете полета на мисълта си. Твърде възможно е някои от вашите мечти съвсем скоро да се превърнат в реалност.


ЛЪВ

Внимавайте с парите

 

Това, с което следва да внимавате през идните дни, е финансовата ви стабилност. Склонни сте да харчите повече, отколкото имате възможност да спечелите за периода, и е възможно да изчерпите банковата си сметка толкова силно, че после да ви се наложи здрава икономия до следващата заплата. Не давайте пари назаем на хора, които към момента ви молят за това. Причината е същата. Ще им услужите, а самите вие после ще се чудите как да изкарате месеца. Като цяло работната седмица не обещава спокойствие, затова ще премине бързо. В четвъртък настъпва Първа пролет – време за нови мечти, амбиции и перспективи. Мнозина от вас ще се замислят за смяна на работата.


ДЕВА

Върнете здравия си разум

 

В следващите седем дни вие не бива да се оставяте на течението. Вашата задача е да търсите възможности за изява и перспективи за нова реализация. Меркурий, вашият управител, е основна действаща планета на небосклона през цялата седмица. Тя ще ви зарежда със сили, хъс и енергия. Но и често ще хвърля булото върху здравия ви разум и ще ви кара да мислите не толкова рационално, колкото другите хора са свикнали. Затова и не се сърдете на близките, ако ви правят някои малки забележки. Те са за добро, вслушайте се. Новата работна седмица ще бъде напрегната заради предстоящото пълнолуние. Не избухвайте. В четвъртък настъпва Първа пролет. Посрещнете я с радостни чувства и надежда.


ВЕЗНИ

Раздвижване в личния живот

 

Пред вас е една от важните седмици за месец март. Обърнете повече внимание на професионалната си реализация. Днес завършете вече предприети проекти и прегледайте делата си за грешки. Не преувеличавайте силите и възможностите си, ако разберете, че някой се интересува от вашите качества и ви готви предложение. В желанието си да му се харесате можете да си припишете такива умения, които нямате. Обърнете повече внимание на финансовото си състояние. В семейството ще ви дадат важни съвети. Възползвайте се. Първа пролет настъпва в четвъртък, за да ви зареди с нови сили и ентусиазъм. А и да внесе малко пъстроцветие в личния ви живот.


СКОРПИОН

Стартирайте диета

 

Приключвате една доста драматична седмица, в която нервите и напрежението бяха водещи в ежедневието, но и успехите не бяха рядко явление. Можете да се успокоите. Сега предстои малко по-тих етап. Нервите се нормализират, ураганите утихват. Обърнете повече внимание на личния си живот и сферата на общуване. Подберете хората, които ви карат да се чувствате добре, в кондиция и с положителна нагласа. Говорете с тях. Имате нужда някой да ви повдигне настроението и самочувствието. Към този момент е почти невъзможно да го сторите сами. Затова всяка похвала ще ви дойде добре. Първа пролет настъпва в четвъртък, за да ви зареди с енергия. Стартирайте посещение на спорт в комбинация с диета за сезона.


СТРЕЛЕЦ

Емоционален дисбаланс

 

През тази седмица при вас се запазва тенденцията на подем и възход, но и на доста нерви, емоционален дисбаланс и опасност да влезете в конфликт с много хора за дребни пререкания. Овладейте емоциите. Заради акцента на Юпитер в хороскопа ви сега сте в състояние да преувеличавате, да си доизмисляте факти и да търсите скрити врагове, които уж подмолно действат зад гърба ви. Няма такова нещо. Успокойте топката и се отпуснете. За разлика от емоционалното ви здраве, физическото е с отлични показания, затова се отдавайте по-често на спорт и занимания, свързани с движение.


КОЗИРОГ

Посъветвайте се с приятели

 

Периодът за вас започва с движението на Луната в срещуположния ви Рак. Нещо още днес ще ви провокира да разчупите леда, да излезете от черупката си и да потърсите възможност за разширение и промяна. Акцентът на Юпитер и Марс в хороскопа на седмицата е причина да се активизирате, но не и да изградите верни планове. Сега не действайте, без да сте се посъветвали с доверени хора. Еднолично взетите решения могат да ви костват доста нерви и грешки. През работната седмица бъдете по-съсредоточени. Напрежението е голямо, така че не му се поддавайте. Първа пролет настъпва в четвъртък, а с нея при вас идва и период на стабилност.


ВОДОЛЕЙ

Нов заряд в личен план

 

През този период ще се радвате на позитивни преживявания, обществена популярност и добри взаимоотношения с хората около себе си. Чувствате спокойствие и малко по малко успявате да подредите мислите си. Заради ретроградната фаза на Меркурий не ви съветвам да стартирате нищо ново, колкото и да бъдете привлечени към определени промени. Сега не му е времето да сменяте рязко посоката. Вървете във вече предприетата. В личен план ви чака стабилизация и хармонизиране на взаимоотношенията, още повече че настъпването на Първа пролет в четвъртък носи нов заряд в личния ви живот и сферата на връзките и близките приятелства.


РИБИ

В центъра на събитията

 

В момента вашият знак се очертава като събирателна точка за енергиите на планетите, които въздействат през седмицата. Активността на Слънцето и Меркурий, гостуващи в Риби, ви прави будни, адекватни и очакващи възможност за реализация и нов старт на нещо в живота ви. Сега можете да се окажете център на внимание. Център, около който се въртят хора и събития. Всичко това ще направи седмицата ви изключително енергична, но и напрегната. Обстоятелствата се сменят бързо, картините преминават една след друга. Подгответе се. Настъпването на Първа пролет в четвъртък бележи и период на финансов възход, така че се подгответе и за приходи.


ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН!

 

15 март. Като характер сте много благи хора и с вас се контактува лесно. Не капризничите, но си отстоявате позициите и държите на вашето мнение. Знаете как да плените останалите с чар, доброта. Лесно можете да влезете под чуждата кожа и да станете любимци. Стремите се към стабилност във всяко едно отношение. Трудно избухвате и ставате за добри съветници. Единствената ви лоша черта е, че не виждате старанието на вашите близки да ви се харесат. Към тях сте доста по-безкомпромисни и дръзки, отколкото към приятелите.

Изключително позитивна и незабравимо приятна ще бъде следващата една година за вас. Предстоят ви мигове на щастие, което не сте чувствали от дълго време. Ще обновите средата, в която движите, ще намерите нови приятели. Идеите ви ще се превърнат в планове, а плановете – в реализирани дела. Чака ви много късмет, управлявайте го разумно.

Здраве: Годината предвещава крепко здраве.

16 март. Симпатични сте, отстъпчиви и много мъдри натури и със своята доброта в минали животи сте натрупали карма, като сте позволявали вашите близки да ръководят битието ви. Почти не сте имали право на свой личен избор. Сега мисията ви е да упражните това свое човешко право – сами решавайте какво да ви се случва, накъде да ходите и как да се развивате. Разпростирайте добротата си в строго определени рамки, за да не претърпявате удари, нанесени от хора в най-непосредствена близост до вас. Никога не заемайте първото място. Задоволете се с престижа на второто.

Предстои ви трудна година, която изисква да бъдете силни, да сте оптимисти и да не губите надежда в миговете, когато ви е тежко. Съберете силите си и противодействайте на всяка поставена пред вас бариера. Крайният резултат е ясен – вашата победа.

Здраве: Възможни са проблеми с кръвообращението.

17 март. Избрали сте си кармична разплата за този живот. Задачата ви е да натрупате материална стабилност, която не сте успели да си позволите в минало прераждане. Целта е не вие да живеете добре, а поколението ви да бъде осигурено. Ето защо не бива да бъдете скромни. Променете мисленето си и насочете усилията си към по-платена работа, към по-добра професионална квалификация. Превърнете парите не в цел, а в средство, което да осигури по-добър живот за онези след вас. Нека целта бъде благото на децата ви, а парите – средството, с което ще ги постигнете.

Навлизате в прекрасна година на промени и нови начинания. Действайте внимателно, защото това, което успеете да промените в тази година, ще е валидно и за следващите девет. Направете малките стъпки към успеха, вместо да се втурвате презглава към него.

Здраве: Възможни са проблеми с белите дробове и бронхите, ако сте пушачи, с малко повече воля ще успеете да преборите порока.

Станислав Климентов

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!