Започнаха безплатните прегледи в АГО на МБАЛ „Св. Ив. Рилски“ съвместно със Зонта клуб

11 жени се възползваха днес от безплатните гинекологични прегледи в АГО на горнооряховската болница. Кампанията за профилактични прегледи е съвместна между МБАЛ „Свети Иван Рилски“ и Зонта клуб в рамките на проекта „100 х 100 здрави“. Прегледите продължават четири дни, от 18 до 21 март, между 9 и 11,30 часа, като се извършват от началника на отделението д-р Михаил Милатович. Те включват ехографско изследване с новия апарат, който бе дарен през юни м.г. от дамите от Зонта Интернешънъл.

Днес от преминалите жени, преобладаващ брой са били здрави, а малка част са били са оплаквания, като те са консултирани и с назначена терапия от д-р Милатович. Най- възрастната пациентка е била 73-годишна, а най- младата- на 42 г. Записаните за гинекологични прегледи жени са общо 50, съобщи д-р Милатович.

В края на днешната акция отделението посетиха две от дамите от Зонта клуб – президентът Красимир Коцева и Дарина Узунова. Г-жа Коцева отчете още и успешните акции в СБАЛ по кардиология и в очен медицински център „Визус“ на д-р Петя Цветанова в Горна Оряховица.

През целия ден на 13 март, екипът на очния център е преглеждал безплатно жени, като преминалите през него 40. Десетки са прегледаните и от лекари кардиолози на същия ден в СБАЛ във Велико Търново. Следващата дата за профилактика на кардиологичните проблеми в специализираната болница, е 20 март.

Зонта клуб развива активна дейност и благотворителни инициативи в областта на детското и майчиното здраве.

Информация: МБАЛ „Св. Иван Рилски“ – Горна Оряховица

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *