35 четения

Ученици и учители от ОУ „Д. Благоев“ са били за седмица в Италия

ШЕСТИМА УЧЕНИЦИ И ТРИМА УЧИТЕЛИ ОТ ОУ „ДИМИТЪР БЛАГОЕВ“ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО БЯХА НА ПОСЕЩЕНИЕ В италианския град Калтанисета. Там те участваха във втора работна визита по проект Social Media – Natural Learning Environment по програмата Еразъм+“.

Децата и учителите са прекарали седмица в училището домакин „Ломбардо Радиче“, където са участвали в различни дейности и занимания заедно със свои връстници от Турция, Полша и Румъния.

Учениците са участвали в лаборатории, компютърни уроци и артателиета, а учителите – в дискусии за ефективното и безопасно използване на социалните медии в процеса на образованието, и са представили клубове по изкуства, спорт, роботика, екология и здраве в училищата си като алтернатива на прекаленото използване на социални медии сред децата. На среща с кмета на Калтанисета всеки партньор представи града и училището си.

Седмичната програма е предложила на гостите посещение на катедралата „Санта Мария“, абатството, Историческия музей, двореца „Монкада“ и театър „Маргарита“ в Калтанисета, Долината на храмовете в Агридженто. Децата са имали възможност да видят театъра на марионетките, Кралския дворец „Палацо Реале“, „Капела Палатини“ и площад „Претория“ в Палермо.

В последния ден от визитата родители, учители и ученици са присъствали на премиерата на общата песен на проекта и издаването на първия брой от проектното списание „Алтернативи“.

Следващото пътуване по проекта на учители и ученици от ОУ „Д. Благоев“ ще е през месец май в село Загуже, Полша.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *