183 четения

Зов за съпричастие. Полски Тръмбеш и тенисисти от страната помагат на Емил Йорданов в битката срещу коварна болест

„Здравейте приятели, за съжаление, лошата диагноза, която ми бе поставена в България, се потвърди и тук, в Турция, а именно: латерална амиотрофична склероза. За съжаление, открито лекарство за лечението на тази коварна болест няма в цял свят, но се провеждат различни видове експериментални лечения за забавяне на болестта, в държави като Русия, Индия и САЩ. Аз и моето семейство сме длъжни да се борим докрай и затова трябва да опитаме всичко. Започваме изпращане на запитвания до болници от тези държави, чакаме оферти, затова по-скоро трябва да се обединим в събирането на средства, защото става въпрос за стотици хиляди левове, непосилни за моето семейство, докато нещата са все още в по-ранен стадий на развитие!…”, написа във Фейсбук председателят на клуба по тенис на маса в Полски Тръмбеш „Янтра 2012” Емил Йорданов.

Тежката болест изненада 36-годишния председател и треньор на спортния клуб по тенис на маса в Полски Тръмбеш преди месец. Съвсем неочаквано и без предизвестие спортистът непушач отмалява и получава болки в ставите. Професори от София поставят страшната диагноза, която миналата седмица е потвърдена и от техни колеги в Турция.

Близо 20 тенис клуба в страната обявиха вече в социалните мрежи благотворителни турнири за събиране на средства за лечението на Емо. Фейсбук е препълнен от постове за помощ по всякакъв начин. Дама от Полски Тръмбеш изработи десетки кутии със снимката на семейството, които ще бъдат поставени на различни места не само в общината за събиране на средства за Емо. Тази година се очаква в града да отвори врати специална спортна зала за тенис на маса по спечелен общински проект за 200 000 лева. Всички приятели на Емо, деца и възрастни от града и страната се надяват той да пререже лентата на новата придобивка и да поведе отново отбора на СКТМ „Янтра -2012” към победи, а Полски Тръмбеш да продължи да бъде място за любителски турнири на запалени по тениса от страната и чужбина.

Пари за Емо се събират на:

Emil Georgiev Yordanov

BIC: RZBBBGSF BG02RZBB91554064805600

РайфайзенБанк

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!