Спорт

Два бронзови медала за състезател на „Етър-Виктори 2011“

Състезателят на великотърновския спортен клуб „Етър-Виктори 2011“ Ашот Погосян спечели бронзови отличия от два силни турнира. Ученикът в АК „Аркус“ се нареди трети в Международния турнир по борба „Игор Первачук” в Лвов, Украйна. Участие в състезанието са взели 8 държави, сред които Чехия, Армения, Италия, Румъния, Молдова, Албания и др.

В категорията на Ашот до 62 килограма са се борили 17 участници. Етърецът игра 4 срещи, като 3 от тях спечели с технически туш. На полуфинала загуби от първенеца на Молдова, който по-късно стана шампион и в категорията. За третото място Ашот Погосян надви състезател от Италия – сребърен медалист в шампионата на страната си.

След завръщането от Украйна Ашот Погосян се окичи с бронз и на ХVІІІ международен турнир по свободна борба „Злати Динев Ройдев” в град Гълъбово.

В него сили мериха 9 чужди отбора от Грузия, Турция, Унгария, Туркменистан, Молдова, Косово, Италия, Северна Македония, Румъния и 29 спортни клуба по борба от България.

„Момчето отново показа добрите си умения и талант в този спорт. Надяваме се, че ще продължи да върви все така напред и ще бъде сред първите в още много състезания”, коментираха от треньорския щаб на великотърновския клуб.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *