Прогноза за времето през периода 23 – 28 март 2019 г.

ПРОГНОЗА ЗА ВРЕМЕТО НА 23.03.2019 г.

В събота ще преобладава време с променлива до значителна облачност. През деня ще духа слаб вятър от западната четвърт. Максималните температури  ще бъдат  между 16° и 19°. За В. Търново се очаква  максимална температура  около 17°.

Атмосферното налягане  бавно ще се понижава.

Над  западните  части на Стара планина ще има незначителна до променлива облачност. Над чентралните части на планината облачността ще бъде променлива до значителна.  Ще духа    умерен до силен  вятър от североизток. Максималните температури   на 1200 м.  ще бъдат около  8°. На 2000 м. – максималните температури ще бъдат около  3°.

 

На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 27.8° през 2014 г., а най-ниската измерена минимална температура е  минус 9.5° през 2003 г.

Слънцето ще изгрее в 06 часа и 17 минути и ще залезе в  18  часа и 31 минути.

Фаза на Луната:  две денонощия след пълнолуние.

 

                                               ПРОГНОЗА ЗА ВРЕМЕТО НА  24.03.2019 г.

В неделя ще преобладава време с незначителна  облачност до ясно. През деня ще духа слаб вятър, предимно от източната четвърт. Минималните температури ще бъдат между 1° и  4°, в районите с котловинен характер на релефа – между минус 3° и  0°. За В. Търново се очаква  минимална температура  около 1°. Максималните температури  ще бъдат  между 17° и 20°. За В. Търново се очаква  максимална температура  около 18°.

Атмосферното налягане  ще се понижава.

Над  западните и  централните части на Стара планина ще има незначителна до променлива облачност.  Ще духа  умерен до силен  вятър от север-северозапад. Максималните температури   на 1200 м.  ще бъдат около  9°. На 2000 м. – максималните температури ще бъдат около  4°.

 

На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 25.6° през 1977 г., а най-ниската измерена минимална температура е  минус 7.1° през 2003 г.

Слънцето ще изгрее в 06 часа и 15 минути и ще залезе в  18  часа и 33 минути.

Фаза на Луната:  три денонощия след пълнолуние.

 

ПРОГНОЗА ЗА ВРЕМЕТО НА 25.03.2019 г

В понеделник ще преобладава време с незначителна  облачност до ясно. През деня ще духа слаб вятър, без определена посока, на моменти ще бъде тихо. Максималните температури  ще бъдат  между 17° и 20°. За В. Търново се очаква  максимална температура  около 18°.

Атмосферното налягане  ще се задържи без съществени изменения.

Над  западните и  централните части на Стара планина ще има незначителна  облачност до ясно.  Ще духа    умерен до силен  вятър от северозапад. Максималните температури   на 1200 м.  ще бъдат около  9°. На 2000 м. – максималните температури ще бъдат около  4°.

 

На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 29.5° през 2001 г., а най-ниската измерена минимална температура е  минус 7.0° през 1982 г.

Слънцето ще изгрее в 06 часа и 14 минути и ще залезе в  18  часа и 34 минути.

Фаза на Луната:  четири денонощия след пълнолуние.

 

Във вторник след обяд, облачността ще се увеличи до значителна и на места ще превали дъжд. В сряда и четвъртък ще бъде облачно, на места с превалявания от дъжд и мокър сняг.  Във вторник след обяд  ще духа слаб до умерен вятър от северозапад, в сряда и четвъртък ще духа слаб вятър от север-североизток.  Температурите във вторник ще се понижат и в сряда и четвъртък ще се установи хладно време. Минималните температури ще бъдат между минус 1° и  2°. Максималните температури  ще бъдат  между 6° и 9°.

Над западните и централните части на Стара планина в петък,  през по-голямата част от деня, ще има значителна облачност. Късно след обяд облачността ще намалее. Ще духа   слаб до умерен   вятър от североизток. Максималните температури   на 1200 м.  ще бъдат около  6°.

В събота ще има незначителна до променлива облачност.  Ще духа   слаб до умерен   вятър от североизток. Максималните температури   на 1200 м.  ще бъдат около  8°.

В неделя, понеделник и вторник преди обяд  ще има незначителна до променлива облачност със умерен до силен вятър от северозапад. Максималните температури   на 1200 м. в неделя и понеделник  ще бъдат между   8° и 10°, като в понеделник след обяд температурата бързо ще се понижава. Във вторник максималните температури   на 1200 м.  ще бъдат около   1°.

Във вторник след обяд, сряда и четвъртък ще бъде облачно, на места с превалявания от сняг. Ще духа   силен  вятър от северозапад. Максималните температури   на 1200 м. ще бъдат около 0°.

Максималните температури на 2000 м. през целия период ще бъдат по-ниски от температурите на 1200м.  с около 4°- 6°.

 

 

Дежурен синоптик: Николай Ятански

 

 

 

 

 

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *