11 четения

Двама са привлечени като обвиняеми за засаждане и отглеждане на канабис

Районна прокуратура – Габрово привлече в качеството на обвиняеми мъж и жена за засаждане  и отглеждане на канабис.

52-годишният В. П. е обвинен в това, че от неустановена дата  до 19.03.2019 г., в съучастие, като съизвършител с А.- Е.Ж. от гр. София, в сграда на ул. “Орловска“ в гр. Габрово засял и отглеждал растения от рода на конопа – канабис в нарушение на правилата, установени в Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите – престъпление по чл. 354 в ал. 1, вр. чл. 20 ал. 2 от НК.

21-годишната А.-Е.Ж. от гр.София е привлечена като обвиняема за това, че от неустановена дата  до 19.03.2019 г., в сграда на ул. “Орловска“ в гр. Габрово, в съучастие, като съизвършител с В.П., отглеждала растения от рода на конопа – канабис в нарушение на правилата, установени в Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите – престъпление по чл. 354 в ал.1, вр. чл.20 ал.2 от НК.

От събраните до момента по делото доказателства е установено, че сградата на ул. “Орловска“, в която са били засадени и отглеждани растенията, е собственост на обвиняемия В. П., а не на завод „Импулс“. Растенията били засадени от него, а обвиняемата А.- Е. Ж. се грижела за отглеждането им. Освен това в друга, закупена от него сграда в с. Драгановци, общ.Габрово, обвиняемият В. П. също засял и отглеждал канабис.

Разследването по делото продължава.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *