Дерматологът доц. д-р Георги Пехливанов с прегледи във Велико Търново на 23 март | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

Дерматологът доц. д-р Георги Пехливанов с прегледи във Велико Търново на 23 март

Публикувана на: 22.03.2019г. 2435 прегледа

От февруари 2019 г. доц. д-р Георги Пехливанов е част от екипа на „ДКЦ – 1 Велико Търново” ЕООД и като гост-специалист преглежда, лекува и консултира пациенти с проблеми в областта на общата клинична дерматология и венерология, след предварително записване на тел. 062/62 19 60.

Благодарение на лекарската професия той успява да помогне пряко на безкрайно много болни. Не малък е приносът му и като доцент към Катедрата по дерматология и венерология на МУ – София за повишаване квалификацията и компетенциите на десетки свои колеги на научно ниво.

Отличната му многоезична подготовка /владее немски, английски, френски и руски език/ и факта, че сам не спира да учи и да се развива го нареждат сред водещите и безспорни авторитети в медицинските среди у нас, а и извън пределите на родината ни.

Важни акценти от биографията на доц. д-р Георги Пехливанов:
• завършва медицина през 1979 г. в София. Придобива специалност дерматология и венерология през 1984 г. Специализирал е в Грац, Будапеща и Париж.

  • Работил е 38 години в Университетската Кожна клиника към Александровска болница. 15 години е началник на отделение към клиниката. От 2011 г. е Доцент към Катедрата по дерматология и венерология при МУ – София.
  • Член на Българското дерматологично дружество, на Съюза на учените в България и на European Academy of Dermatology and Venereology.
  • Автор или съавтор на над 100 научни публикации и 5 учебника. Автор на 2 монографии. Участник в повече от 60 международни форума.
  • От 2007 г. насам организира и открива най-престижния научно-практически форум в областта на дерматологията и венерологията у нас – „Пролетни варненски дерматологични дни”.
  • Основател и председател на Сдружение „Национално дерматологично дружество”.
loading...

Коментари за "Дерматологът доц. д-р Георги Пехливанов с прегледи във Велико Търново на 23 март"

  • 19.03.2019 в 15:23

    Прекрасен лекар и Човек!

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!