Горещи новиниНовини

Днес във Велико Търново

Любо Киров, Севдалина и Валентин Спасови участват в празничния концерт пред сградата на Община Велико Търново. Там ще се извие и голямо хоро. В следобедните часове на сцената ще се изявят много местни изпълнители и състави.

В 15,00 ч. в Музей „Възраждане и Учредително събрание” ще бъде открита изложбата „Учредителите. Търново и българската държавност”, която представя дневниците на първите законотворци на Следосвобожденска България.

В 17,00 ч. пред Европейския център започва техно-парти, а 30 минути по-късно оттам ще тръгне популярният стрийт парад, който се провежда за двадесета поредна година. Кулминацията на празника е в 20,00 ч. с аудио-визуалния спектакъл „Царевград Търнов – звук и светлина“. Едновременно с шоуто, небето над площад „Цар Асен I“ и крепостта Царевец ще бъде обагрено от зрелищна заря.

Навръх 22 март Царевец, църквата „Свети Четиридесет мъченици“ и Музей „Възраждане и Учредително събрание“ ще са със свободен вход. Безплатен пешеходен тур с беседа ще обхване старините и църквите в квартал „Асенов“. Обиколката започва в 14,00 ч. от храма „Свети Димитър” и завършва на Царевец.

Празничната програма продължава и през уикенда. Във Велико Търново ще гостува Международният фестивал за анимационни филми „Златният кукер“ – прожекциите са подарък от общината за малки и големи. Филмчетата ще бъдат излъчвани и в събота, и в неделя – от 11,00 и 14,00 ч. в голямата зала на кметството.

На 23 март в Изложбени зали „Рафаел Михайлов“ е концертът с участието на тенора от Старозагорската опера Симеон Симеонов. Ще звучи музика от учителя Петър Дънов и световна класика. Съботната вечер /23 март/ е отредена за първото по рода си „Парти в парка“, включващо богата концертна програма, съчетаваща фолклор, поп и рок-музика на живо с лазерно шоу и заря. Събитието ще бъде в парк „Марно поле“, а началото му е в 19,00 ч. Входът е свободен.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *