Кметът на Стражица Румен Павлов направи първа копка по проект "Реконструкция и рехабилитация на общински пътища в община Стражица" | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

Кметът на Стражица Румен Павлов направи първа копка по проект „Реконструкция и рехабилитация на общински пътища в община Стражица”

Публикувана на: 22.03.2019г. 817 прегледа

Кметът на община Стражица Румен Павлов направи символична „първа копка“ по проект „Реконструкция и рехабилитация на общински пътища в община Стражица.”
По традиция церемонията започна с водосвет, отслужен от йеромонах Димитрий, който благослови начинанието и пожела здраве и успех на хората, ангажирани с реализацията.

Гости на церемонията бяха зам.- кметът на община Стражица инж.Георги Бянов,изпълнителят по проекта Величко Минев, секретарят на общината Ренета Василева, председателят на Общинския съвет Илиян Маринов, кметове на населени места, общински съветници, екипът по проекта и граждани.
За пътя Стражица – Бряговица до отбивката за с. Върбица ремонтните дейности ще обхванат общо 9.6км.
В участъка през село Бряговица ще се подменят бордюрите и ще се направят тротоари от двете страни на пътя.
За пътя Виноград – Паисий ремонтните дейности ще обхванат 1.5 км.
По целите дължини на двата пътя ще бъдат положени тръби за бъдещото прокарване на широколентов интернет.
Обща стойност на проекта: 5 667 571,95 лв., от които 4 817 436,16лв. европейско и 850 135,79 лв. национално съфинансиране или 6 801 086,34лв с ДДС

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!