martineli

martineli

Наше момче прелетя 1200 км от Виена и стана шампион по силов трибой

16-ГОДИШЕН САМОУК СЪСТЕЗАТЕЛ ПО СИЛОВ ТРИБОЙ СТАНА шампион на България и взе три златни и един сребърен медал. Да се похвали с внука си, вчера го доведе в редакцията на в. „Борба“ дядо му Руси Русев, който е известен фотограф от Драгижево. Ростислав Русчев е роден в селото и е учил до пети клас в Лясковец. Сега живее във Виена, където учи като частен ученик и живее при баща си, който има автосервиз в австрийската столица.

„Тренирам от три години и се явих на 23 март за пръв път на състезание. Прелетях 1200 км, за да участвам на турнира в родината си. За мен самия бе голям шок, че станах пръв сред 20 участници. Първо ми казаха, че съм втори, но ме върнаха в залата и ме обявиха за победител. Оказа се, че момчето за първото място е на 20г., а състезанието е за юноши“, сподели развълнуван вчера Ростислав, когото всички наричат Роско.

ВЕДНАГА СЛЕД НЕОЧАКВАНАТА МУ ПОБЕДА В НАЦИОНАЛНАТА СПОРТНА АКАДЕМИЯ в София той е поканен за състезател на „Локомотив-Олимп“ в Горна Оряховица от треньора Евгени Бузов. За Роско това е бил вторият сюрприз. Следващият вероятно ще бъде участие в европейското догодина и след това световен шампионат.

„Сега си отивам за малко на село и след това летя за Лондон, където ще участвам в състезание по културизъм. Освен това съм фотомодел, градинар, работя в сервиза на татко и сам си изкарвам парите. Мечтая за завърша кинезитерапия и да стана масажист. Преди да започна да тренирам преди три години, бях 48 кг, а сега съм над 80 кг, за да вляза в категорията“, разказа още Роско. Като малък той е тренирал плуване и таекуондо, преди да замине за чужбина с родителите си. Тези спортове също помогнали да се развие и да бъде концентриран, без което едва ли е щял да стане шампион сега.

Той е много щастлив и от факта, че в София освен дядо му Руси, са отишли да го подкрепят над 10 негови приятели от цялата страна.

Нели СУКОВА

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *