10 четения

Три свищовски момичета се представиха достойно на Международен музикален конкурс в Санкт Петербург

Музикални таланти от клуб „Естрада“ се срещнаха с кмета на Свищов Генчо Генчев и председателя на Общинския съвет д-р Кристиян Кирилов, за да им споделят за резултатите от участието си в IХ международен конкурс за изпълнители на естрадна песен „Път към звездите” в Санкт Петербург, Русия.

Конкурсът е бил на много високо ниво, а участие в него са взели над 80 изпълнители от 12 държави. Въпреки сериозната конкуренция Ивана Бълдъркова се завръща в България като лауреат трета степен, Весела Иванова – с поощрителна награда в средна възрастова група, а Преслава Петкова – със специалната награда в младша възрастова група. Пътуването до Санкт Петербург и успехите на момичетата в този конкурс не биха били възможни без финансовата подкрепа на Община Свищов.

Трите момичета: Ивана Бълдъркова, на 17 години, Весела Иванова, на 16 години, и Преслава Петкова, на 12 години, пристигнаха в Гербовата зала на общината заедно със своя вокален педагог Антоанета Георгиева. Те споделиха с кмета и председателя на Общинския съвет за преживяванията по време на международния конкурс и постигнатите резултати. Представителите на общинското ръководство изразиха радостта си от доброто представяне на свищовските момичета, след което им поднесоха индивидуални грамоти, с които ги поздравиха за спечелените награди.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!