Деца от училището в Раданово с награди от конкурса "Търновград – царе и слава" | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

Деца от училището в Раданово с награди от конкурса „Търновград – царе и слава“

Публикувана на: 27.03.2019г. 602 прегледа

Ученици от V и VI клас в ОУ „Св. св. Кирил и Методий“, с. Раданово, с директор Катя Цветкова участваха в конкурс за детско-юношеско творчество в областите литература и изобразително изкуство под надслов „Моят роден град“ на тема „Търновград – царе и слава“. Конкурсът е посветен на 130 г. от основаването на Първата публична библиотека във В. Търново и 815 г. от коронацията на Калоян от папския пратеник кардинал Лъв.

Учениците участваха с общ проект – книга с илюстрации. Ръководители на проекта са Нела Панова – учител по изобразително изкуство, и Ирена Йорданова – учител по български език и литература.

Децата с голям ентусиазъм работиха в часовете по изобразително изкуство. Трудът им бе възнаграден: Райна Здравкова от V клас спечели първа награда за разказ за цар Калоян, а Таня Мирославова, също от V клас, и Милен Миленов от VI клас спечелиха награда за илюстрациите към книгата. Но с това наградите не свършват – учениците спечелиха и специалната награда за оригинално представяне на проекта – книга. Мотивирани и доволни, учениците са готови за следващото си участие заедно с техните ръководители Нела Панова и Ирена Йорданова. Малките таланти бяха наградени в Регионалната библиотека във Велико Търново на 20 март.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!