6 четения

Невероятно, но факт! Великотърновци нехаят как се харчат парите им

Нито един гражданин не се яви на общественото обсъждане на общинския бюджет

 

Общественото обсъждане за харчовете на стойност от малко над 76 млн. от парите на великотърновци бе насрочено за миналия понеделник от 17,30. Началният час бе съобразен именно с обичайния край на работния ден, за да могат да присъстват повече заинтересовани, но това така и не се случи. В залата дойдоха единствено двама общински съветници – д-р Даниела Андреева и Цветанка Недева, както и неколцина журналисти.

Местната администрация понасяше солидна критика при аналогични обсъждания на бюджета и инвестиционната програма най-вече за това, че няма предварителна информация за обществеността, както и че дискусиите се правят в неподходящо време – най-вече сутрин, което възпрепятства работещите граждани. Заради това сега подготовката бе по-добра, но уви!

 

 

4 коментара за “Невероятно, но факт! Великотърновци нехаят как се харчат парите им

 • 27.03.2019 в 13:16
  Permalink

  Изобщо, не е невероятно, а е закономерен “резултат” от отдалечаването на властта от обществото! Управляващите в тая държава живеят в свой собствен свят, разминаващ се драстично с реалния живот и целящ единствено и само личното им материално облагодетелстване!!!

  Отговор
 • 27.03.2019 в 13:18
  Permalink

  Иначе из социалните мрежи не спираме да мрънкаме, то е като с футбола, всеки специалист на масата и пред тв, ама стадиона празен …

  Отговор
 • 27.03.2019 в 16:20
  Permalink

  Обсъждането на бюджета не е от компетенцията на гражданите, а на експерти.
  Експерти представители на различните групи в Общинския съвет, експерти от различни НПО и такива в лично качество.
  Защо няма такива, означава само едно – всички в Общинския съвет са там единствено, за да крепят властта и да усвояват общински имоти и блага. НПО съществуват само за да усвояват средства по програми, а всички останали експерти са наясно, че тяхното мнение няма никаква стойност.
  Резултатите са налице.

  Отговор
 • 27.03.2019 в 20:48
  Permalink

  дебатите?……нека ги направят в почивен ден тогава заглавието на статията ще е друго

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *