Предлагат нови апартаменти в областния град по 380 – 430 евро квадрата

Най-скъпите жилища са в центъра и „Картала“, сгради с гледка и паркиране се продават и по 1000 евро квадрата

 

ЕВТИНИ АПАРТАМЕНТИ НА ЦЕНИ МЕЖДУ 380 И 430 ЕВРО НА КВАДРАТЕН МЕТЪР ПРОДАВА ЕДНА ОТ НАЙ-АВТОРИТЕТНИТЕ МЕСТНИ АГЕНЦИИ за недвижими имоти. Според брокерите на „Виктория имоти“ жилищата са в първия сателитен комплекс на старата столица – „Велико Търново хилс“. Според Яна Петрова от агенцията иначе средната цена на апартаменти в старата столица е около 500 – 550 евро. „В комплекса има доста атрактивни двустайни жилища, които излизат  около 65 – 70 хил. лв.“, коментира тя.

По данни на агенцията най-скъпи са имотите в центъра, както и в кв. „Картала“, който е предпочитан предимно от млади семейства. В някои случаи жилище с гледка, удобно паркиране и перфектна локация пък може да стигне и 1000 евро на квадратен метър. Най-търсени остават градските имоти в хубави и непрезастроени райони с две или три стаи ново строителство.

В МОМЕНТА ПАРКОМЕСТАТА В НЯКОИ РАЙОНИ СА ДАЖЕ ПО-СКЪПИ ОТ САМИТЕ АПАРТАМЕНТИ, КАТО СЕ СЪПОСТАВЯТ ЦЕНИТЕ ИМ НА КВАДРАТЕН МЕТЪР.

Около 10 – 12 хил. евро е цената на гараж в централната част, докато паркоместата в комплексите са около 4 хил. евро. Търсенето е огромно, независимо от високите цени. Вече е немислимо да се прави блок без подземен или надземен паркинг, качествени подходи, озеленяване и оптимално разпределение“, обясняват от „Виктория имоти“. Според брокери тепърва ще се развива и строителството в селата първа и втора линия около Велико Търново, заради огромния интерес и философия на мнозина да търсят уюта и спокойствието им. Беляковец, Присово, Малки чифлик са районите с най-високи цени на имотите в момента.

Стилян НАЙДЕНОВ

7 коментара за “Предлагат нови апартаменти в областния град по 380 – 430 евро квадрата

 • 27.03.2019 в 10:43
  Permalink

  Търново Хилса до преди 1-2г вървяха по 300-400 евро 🙂
  Стига пак сте пускали фалшиви новини за сензация

  Отговор
 • 27.03.2019 в 13:18
  Permalink

  Балона не се надува, Велико Търново е един от малкото градове, който като брой на населението се увеличава. Другото, е, че ние плащаме например за храна – колкото и в Испания и Германия. Ще дойде моментът и когато жилищата ще станат като техните цени. 2008 година – финансова криза, нямаше кой да купува, мина известно време (20 месеца) и пак тръгнаха цените нагоре. Ако се спука балона…единствено някой ако е дал пари на зелено или с акт 14 – да не му се построи блокът, и да изгори с парите….но да паднат цените – няма да стане във Велико Търново

  Отговор
  • 28.03.2019 в 9:28
   Permalink

   Ще стане защото жилища се купуват за инвестиция ,а не за живеене.Поне 1/3 от апартаментите са празни и при криза ако излязат на пазара за продан,то и цената на всички ще се срине.Точно на това му се казва балон.Там където цената върви нагоре просто има липса на празни жилища,а хората са много,докато тук е съвсем различно.Идете примерно в Египет и ще видите огромни мъртви градове с нови супермодерни жилищни комплекси в които хората са инвестирали в апартаменти,без да има обаче кой да живее в тях.

   Отговор
   • 28.03.2019 в 12:11
    Permalink

    Примерът с Египет – е в друга посока. Велико Търново – расте и като брой на населението. Сега – много се купува с цел инвестиция, но повечето ще се дават и под наем – бъди сигурен. Хората които купуват жилища, купуват и земя за даване под рента. За да стане балон, трябва един да ги изкупи всички, или няколко човека да ги купят всички, а процента на купувачите е някъде 80% – спрямо имотите в момента. Сега – нали се сещаш, че щом в град като Горна Оряховица и Лом – квадрата е по 500- 600 лева, то тук няма как да падне под 1000 лева, за ново строителство с акт 16 (ако купуваш на зелено или се казваш Цецка или Вежди – тогава може и да може)

 • 01.04.2019 в 21:10
  Permalink

  Само да кажа че населението на Велико Търново от няколко години намалява драстично другия момент до 5 год хората ще спрат да плащат скъпи наеми ще купят апартаменти празни много и след максимум 5 години ще буреняса всичко банките ще сорат да кредитират и другото е ясно какво ще стане пак банките ще облажат

  Отговор
  • 02.04.2019 в 15:03
   Permalink

   Това, за намаляването на населението, къде го прочете? А и всичко друго, което си написал, съм го чувал и преди 7 – 8 години, и нищо от това не се е случило! Така говореха и при строителството на МОЛ – а, че е на края на града и няма кой да ходи там, така говореха и за втория „Лидъл“, че не е необходим, защото вече имало един и е бил достатъчен, така говореха и за „Практис“, че не ни трябва, защото имало „Практикер“, така говореха и за „Кауфланд“, че този в Г.Оряховица е бил достатъчен и нашият щял да стои празен. Така говореха и за новото кино в „Искра“, че не е необходимо, така говореха и за много други обекти, но вървете сега да видите, че навсякъде си има клиенти, което ще рече, че инвеститорите са по-грамотни от вас и знаят как, и къде да влагат парите си!
   Не можете да проумеете, че този град не е като другите, че този град е различен, и е обречен да се развива!
   Минаха времената, когато се нареждаше да се развиват само „работническите“ градове, и когато разни бивши села ги направиха „промишлени центрове“, а „буржоазният“ град Велико Търново умишлено се изолираше, и не му позволяваха да расте.
   И за последно – това, което трябваше да се случи с града ни преди 60 години, се случва сега!

   Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *