Проектират паркинги за над 500 автомобила в старата столица

В старото военно училище, по ул. „Полтава“ и около мола ще са първите

 

ОБЩИНА ВЕЛИКО ТЪРНОВО Е ВЪЗЛОЖИЛА ПРОЕКТИРАНЕ НА ПАРКИНГИ ИЗ ЦЕЛИЯ ГРАД, като още тази година ще бъдат направени места за над 500 автомобила, информира специално за „Борба“ зам.-кметът по строителството и селищното устройство проф. Георги Камарашев. До броени дни ще бъде възложено изграждането на първия от тях, който ще се намира в Старото военно училище и ще бъде на разположение на Териториалната дирекция на НАП, обслужваща 7 области, Университета, Административния съд, областна управа и останалите институции в района. „Създаването на паркинга ще струва около 40 хил. лв. Подготвяме възлагателните документи, ще засегнем и малка част от зелените площи пред университета, но сме предвидили настилката с елементи, в които се засява трева. Идеята е при застрояването на тази зона, която ще е и бъдещият градски център, те да се демонтират лесно“, обясни проф. Камарашев. Според него паркирането в тази част на града е доста проблемно, а неудобствата от него изпитват не само работещите в институциите, а и стотици хора, които ги посещават, идвайки от всички точки на страната.

ОКОЛО МОЛА И УЛ. „МАГИСТРАЛНА“ СЪЩО СЕ ПРОЕКТИРАТ НАД 10 ЛОКАЛНИ ПАРКИНГА.

Специлна комисия начело със зам.-кмета Камарашев е обходила цялата територия от мола в посока кръстовището между улиците „Оборище“ и „Георги Бакалов“, за да набележи места за паркинги. „Има много свободни терени, които могат да бъдат направени на паркинги. Тук също тече проектиране“, обясни още зам.-кметът. Голям паркинг тази година ще се изгражда и на ул. „Полтава“ 9. Той ще бъде аналогичен с този на съседния номер 7, който бе реализиран със съдействието на Камарашев и жалби на живущите. Предстои и оформянето на джобове за паркиране по цялото протежение на ул. „Полтава“ от „Беляковско шосе“ до подножието на кръстовището пред „Метро”. Направата им е заложена по тазгодишната инвестиционна програма на общината.

Стилян НАЙДЕНОВ

3 thoughts on “Проектират паркинги за над 500 автомобила в старата столица

 • 27.03.2019 в 14:55
  Permalink

  Много хубаво новина ,но трябва да се правят подземни гаражи за да се освабоди града от коли, неможе туристите да ходят да паркират на Ул. Полтава гаражи трябват около центара.

  Отговор
 • 27.03.2019 в 18:31
  Permalink

  Моля не унищожавайте зелените площи.

  Отговор
 • 29.03.2019 в 7:28
  Permalink

  Браво на Дани Панов! За пореден път показа, че гербаджиите са най-добрите кметове. Комунист никога не би направил такова нещо за града си

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.